Ζαφειρόπουλος: Διαπληκτισμός και όχι δολοφονία από πρόθεση - Τα τελευταία λόγια στον συνεργάτη του

Νέα στοιχεία ήρθαν στο φως της δημοσιότητας για την υπόθεση Ζαφειρόπουλου.

Στο δικηγορικό γραφείο του ποινικολόγου, και συγκεκριμένα στην αίθουσα συσκέψεων που δολοφονήθηκε ο γνωστός δικηγόρος, βρέθηκε βιολογικό υλικό (αποτυπώματα και DNA) που πιθανότατα ανήκει στους δολοφόνους.

Το υλικό αυτό περιλαμβάνει τρίχες και άλλα στοιχεία.

Το βιολογικό υλικό έχει ήδη μεταφερθεί στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ για να γίνει ταυτοποίηση. Μία διαδικασία με μεγάλη διάρκεια που μπορεί να πάρει μέρες.

Επίσης, η αστυνομία προσανατολίζεται τώρα στο γεγονός ότι δεν ήταν δολοφονία αλλά ένας απλός διαπληκτισμός που εξελίχθηκε σε δολοφονική πράξη.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, τα δύο άτομα φαίνεται να είχαν προκαθορισμένο ραντεβού με τον Ζαφειρόπουλο για ποινική υπόθεση που τους αφορούσε. Κατά τη διάρκεια του διαλόγου που είχαν με τον ποινικολόγο, και ενώ ο συνεργάτης του ήταν εκτός αίθουσας, τα πνεύματα φαίνεται πως οξύνθηκαν, με τον έναν εκ των δύο να βγάζει το όπλο και να τον πυροβολεί.

Το γεγονός αυτό, προκύπτει από το γεγονός οι δράστες πήγαν στο γραφείο του δικηγόρου, χωρίς να πάρουν καμία προφύλαξη, συζήτησαν επί ένα εικοσάλεπτο με τον ίδιο και τον συνεργάτη του και έπειτα ακόμη ένα δεκάλεπτο μόνο μαζί του.

“Δεν είμαι καλά, πονάω πολύ”

Αυτά ήταν τα τελευταία λόγια του Μιχάλη Ζαφειρόπουλο στον συνεργάτη του.

Ο εν λόγω συνεργάτης βρήκε τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο πεσμένο πάνω στο τραπέζι της αίθουσας συσκέψεων ενώ ο δικηγόρος ήταν ακόμη ζωντανός.

Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος ψέλλισε στον συνεργάτη του “δεν είμαι καλά, πονάω πολύ”, πριν αφήσει την τελευταία του πνοή.

Πληροφορίες επίσης λένε ότι οι δράστες της δολοφονίας ζήτησαν προσχηματικά χρήματα από το τον 32χρονο συνεργάτη του δικηγόρου, πιθανώς για να κάνουν τις αρχές να πιστέψουν ότι το κίνητρό τους ήταν η ληστεία.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία από την ιατροδικαστική εξέταση, οι 2 δολοφόνοι σκότωσαν το θύμα τους, από απόσταση περίπου ενάμισι μέτρου, με όπλο μικρού διαμετρήματος 0,7 – 0,8 χιλιοστών. Η βολίδα τρύπησε τον δεξιό πνεύμονά του και ενδεχομένως την καρδιά και ο θάνατος ήταν ακαριαίος. Περισσότερες πληροφορίες θα υπάρξουν αφού γίνει κι η νεκροτομή στο πτώμα του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Μάρτυρας – κλειδί στην δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου είναι ο στενός συνεργάτης του που χθες το απόγευμα άνοιξε την πόρτα κι υποδέχθηκε τους 2 δολοφόνους. Οι δράστες είχαν ραντεβού με το θύμα τους κι ο συνεργάτης του τους πήγε στην αίθουσα συσκέψεων. Εκεί το θύμα ζήτησε να μείνει μόνος μαζί τους ώστε να συζητήσουν την υπόθεσή τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες μιλούσαν σπαστά ελληνικά, κι ηλικίας 30-30 ετών. Ο πρώτος άντρας ήταν ψηλός, αδύνατος, αξύριστος, με κοντά σκούρα μαλλιά και λευκό μπουφάν. Ο δεύτερος ήταν πιο κοντός, ξυρισμένος, επίσης με κοντά σκούρα μαλλιά.

«Σπάω το κεφάλι μου να δω ποιος μπορεί να είναι, δεν υπάρχει κάποια ένδειξη ότι κάποιος πελάτης ήταν δυσαρεστημένος γιατί τους είχαμε κάθε μέρα, επικρατούσε φιλική ατμόσφαιρα» είπε μιλώντας σήμερα στο protothema.gr, ένας από τους συνεργάτες του δολοφονηθέντος Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Μετά την εκτέλεση του δικηγόρου, οι 2 εκτελεστές, έφυγαν ατάραχοι από το νεοκλασικό της Ασκληπιού και εξαφανίστηκαν.

Η αστυνομία δεν μπορεί ακόμη να πει με σιγουριά αν το έγκλημα ήταν προμελετημένο ή όχι. Ωστόσο διαθέτει ήδη αρκετά στοιχεία για τις ταυτότητές τους.
Από το πρωί σήμερα φίλοι και συνάδελφοί του αφήνουν έξω απ’ το γραφείο του αδικοχαμένου δικηγόρου λουλούδια.