Το Μεγάλο μας Τσίρκο στο θέατρο Pierce

Απόψε παρουσιάζεται το θεατρικό έργο το Μεγάλο μας Τσίρκο στην Αγία Παρασκευή στις 7.30μμ από την Ομάδα εν Λευκώ. Στη σκηνή του θεάτρου Pierce θα ξαναζωντανέψει με 30 συντελεστές επί σκηνής η θρυλική παράσταση του ´73, βασισμένη στο γνωστό έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη.

Ένα έργο σταθμός στην ιστορία του νεοελληνικού θεάτρου.

img_5394

Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων και φίλων του Ε.Ε.Α. Μαργαρίτα και η θεατρική ομάδα «Εν Λευκώ» που συντονίζει η Μπέττυ Λιβανού, παρουσιάζουν το έργο που έγραψε τη δική του ιστορία στα χρόνια της επταετίας των συνταγματαρχών.

fullsizerender-18
Photo by Ifigenia T.

Οι παραστάσεις της ομάδας έχουν φιλανθρωπικό χαρακτήρα και φέτος με το έργο αυτό συγκεντρώνουν χρήματα για το εργαστήρι ειδικής αγωγής “Μαργαρίτα” το οποίο απασχολεί 100 παιδιά με νοητική στέρηση και κινδυνεύει να κλείσει λόγω οικονομικών προβλημάτων.

Η Ομάδα εν Λευκώ επέλεξε το συγκεκριμένο έργο φέτος που ειναι γεμάτο μουσική τραγούδια, γέλιο και χορό γιατί διατρέχει όλη την ιστορία της Ελλάδας και είναι πολύ επίκαιρο λόγω της οικονομικής συγκυρίας.

img_5251
Photo by Ifigenia T.

Η Σκηνοθέτης της παράστασης, η γνωστή ηθοποιός κα Μπέττυ Λιβανού, είπε οτιείναι ένα δύσκολο εγχείρημα.
“Δεν θα τα καταφέρναμε αν δεν είμαστε μια ομάδα που αγαπάει το θέατρο και επιμένει να πηγαίνει κόντρα στις δυσκολίες της εποχής μας”, συμπλήρωσε η Μπεττυ Λιβανού.
Είναι ένα έργο πολυπρόσωπο και έγινε με τη συνδρομή χορηγών για τις εκτυπώσεις, το μουσαμά που τυπώθηκε η Βουλή και η παράγκα του καραγκιόζη.

img_5340
Photo by Ifigenia T.

Τα κοστούμια της ΕΛΣ παραχωρήθηκαν στην Ομαδα. Επίσης το Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδος, το οποίο μέσα στο πλαίσιο της κοινωνικής του ευθύνης, διέθεσε το θέατρο Pierce για την συγκεκριμένη παράσταση που είναι sold out.

img_5381-1
Photo by Ifigenia T.

Στη σκηνή του θεατρου Pierce θα ανέβουν ο Κολοκοτρωνης, ο Καραγκιόζης με την παρέα του και η Πυθία με τους Μακεδόνες του Φιλίππου για να παρουσιάσουν την ιστορία που δεν γράφτηκε και δεν θα γραφτεί ποτέ στα σχολικά βιβλία.

img_5373
Photo by Ifigenia T.

Συντελεστές της παράστασης:

Σκηνοθεσία: Μπεττυ Λιβανου
Σκηνικά -Graphic design: Γιαννης Τσικουρης
Μουσική επιμέλεια- τραγούδι: Χριστοφορος Αναστασάκης
Μικτή χορωδία Γλυκών Νερών με μαέστρο τον Γιάννη Βρυζάκη
Επιμέλεια Κοστουμιών: Αγλαία Ζαφειράκη
Βοηθός σκηνοθέτη: Μαρία Οικονομίδη
Κατασκευή σκηνικών: Νικος Χατζιαντωνιου, Ελληνική εταιρία μουσαμαδων Δριβακος, Επτάχρωμο

img_5356
Photo by Ifigenia T.

Τους ρόλους ερμηνεύουν:
Γιάννης Λεφάκης
Ελενη Κουσιώρη
Ευανθια Κιάκο
Ευη Σιδερη
Ιφιγενεια Τσαντιλη
Κατερινα Μπαιλα
Κώστας Φωφολος
Κωσταντινος Παπαδόπουλος
Λιλιαν Σαρατσιώτη
Μάνος Λεφάκης
Νικος Χατζηαντωνιου
Μαρία Αλωνεύτη
Ρούλα Κισσα
Τζουλια Σαραβάνου
Χρήστος Μπουντουβάς