"Όλα μέλι - γάλα με την Ελλάδα" δήλωσε στην Ισπανία ο Τσαβούσογλου

Σε πολύ καλό επίπεδο βρίσκονται οι σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας, δήλωσε ο υπουργός εξωτερικών της γείτονος, Μεβλούτ Τσαβούσογλου από την Ισπανία, όπου αυτές τις ημέρες πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη.

Εξήγησε ότι συζήτηση για τις Συνθήκες, όπως της Λωζάνης, εντάσσεται στην γενική ελευθερία έκφρασης και σε καμιά περίπτωση δεν αποτελεί επιβουλή επί ξένων εδαφών γειτονικών χωρών.

Συγκεκριμένα, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου επεσήμανε ότι η Τουρκία έχει γίνει μία χώρα που τηρεί πάντα το λόγο της και σέβεται τις συμφωνίες που έχει υπογράψει.

Κάποιες συνθήκες συνέχισε, μπορεί να κρίνονται, πρακτική που ακολουθείται κι από άλλα κράτη, όπως για παράδειγμα η Ισπανία, η οποία αν και έχει υπογράψει στο παρελθόν συμφωνίες, τώρα τις κρίνει.

Συνέχισε, διευκρινίζοντας: «Η Τουρκία σέβεται απολύτως την εδαφική ακεραιότητα των γειτονικών της χωρών. Ναι, με την Ελλάδα έχουμε κάποια προβλήματα και οι απόψεις μας δεν τείνουν στο να αυξάνουν την ένταση, αλλά να τη μειώνουν».

«Οι σχέσεις μας με την Ελλάδα είναι πολύ καλές και τα διπλωματικά μας κανάλια ανοιχτά. Δηλαδή, αυτό που θέλω να πω είναι ότι το να κρίνουμε συμφωνίες του παρελθόντος είναι ελευθερία έκφρασης. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι η Τουρκία εποφθαλμιά τα εδάφη των γειτόνων της», κατέληξε ο Τούρκος υπουργός εξωτερικών.