Ξαφνική συνάντηση Μητσοτάκη - Καραμανλή

Συνάντηση με τον πρώην Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή είχε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο γραφείο της οδού Ευφρονίου στο Παγκράτι, ενώ σημειώνεται ότι η συνάντηση δεν είχε ανακοινωθεί.

Η κίνηση αυτή ερμηνεύεται ως μια προσπάθεια να διαψεύσουν τις φήμες για κρίση στη σχέση των δύο ανδρών, λόγω της υπόθεσης Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ.

Σημειώνεται ότι ο Κώστας Καραμανλής θα βρεθεί και στη Θεσσαλονίκη, για την ομιλία του Προέδρου της ΝΔ στη ΔΕΘ.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε το βράδυ της Πέμπτης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στις σχέσεις του με τον Κώστα Καραμανλή και τον Αντώνη Σαμαρά σημειώνοντας:

«Δεν έχω εισπράξει καμία δυσαρέσκεια από τον Κ. Καραμανλή. Και με τον Σαμαρά και με τον Καραμανλή έχουμε μια πολύ καλή προσωπική σχέση. Σέβομαι απόλυτα την άποψή τους. Την καταθέτουν πάντα σε εμένα κατ’ ιδίαν και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Από εκεί και πέρα εγώ είμαι πρόεδρος και αναλαμβάνω την ευθύνη», ανέφερε ενώ σχετικά με την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ, είπε: «Ο κύριος υπεύθυνος για την περιπέτεια αυτή ήταν και παραμένει στο δικό μου το μυαλό ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος σε μια εποχή, που εν πάση περιπτώσει οι θύελλες της διεθνούς οικονομικής κρίσης είχαν χτυπήσει την Ελλάδα μας είπε ότι ‘’λεφτά υπάρχουν” και, 7 μήνες μετά, βρεθήκαμε σε ένα Μνημόνιο το οποίο αμφιβάλω αν και ο ίδιος κατάλαβε ακριβώς τι υπέγραψε».