Επικοινωνία Τσίπρα - Μητσοτάκη για την Τουρκία - Αύριο θα επικοινωνήσει με Ερντογάν & Γκιλντιρίμ

Συναγερμός σήμανε στην Αθήνα, έπειτα από το πραξικόπημα που εκδηλώθηκε στην Τουρκία το βράδυ της Παρασκευής, ωστόσο το τέλος του ήρθε μετά από λίγες ώρες.

Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αναμένεται το Σάββατο να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αλλά και τον Πρωθυπουργό Μπιναλι Γκιλντιρίμ.

Ο κ. Τσίπρας μίλησε για το θέμα με τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, με πληροφορίες να αναφέρουν ότι οι συνομιλίες έγιναν σε καλό κλίμα, υπήρξε ταύτιση απόψεων και ότι οι δυο τους συμφώνησαν ότι πρέπει να επικρατήσει ψυχραιμία.

Ο Πρωθυπουργός επικοινώνησε και με τον γ.γ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα.

Περίπου στις 22:30 το βράδυ της Παρασκευής, ο κ.  Τσίπρας ενημερώθηκε για την κατάσταση σε Άγκυρα και Κωνσταντινούπολη από τον διοικητή της ΕΥΠ Γιάννη Ρουμπάτη.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε από τον κ. Ρουμπάτη να ενημερώσει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και στη συνέχεια ο ίδιος επικοινώνησε με τον Υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο και τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ.

«Η κυβέρνηση παρακολουθεί τις εξελίξεις με προσοχή και ψυχραιμία» δήλωσε το Μαξίμου.

Εν τω μεταξύ πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την αποτίμηση της κατάστασης. Η ελληνική πλευρά επικοινώνησε με αστυνομικούς συνδέσμους στην Τουρκία και για τον τρόπο που θα προστατευθούν οι στρατιωτικοί ακόλουθοι στην Ελλάδα.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος βρισκόταν στο γραφείο του για να παρακολουθεί τις εξελίξεις.