Κάμερον προς Βρετανούς: Η απόφαση για Brexit θα είναι μη αναστρέψιμη

Διάγγελμα προς τους Βρετανούς απηύθυνε ο Πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, μόλις δύο 24ωρα πριν από το καθοριστικό δημοψήφισμα που θα κρίνει τη “μοίρα” της χώρας του εντός ή εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Κάμερον κάλεσε τους Βρετανούς να ψηφίσουν έχοντας στο μυαλό τους όχι τη δική τους ζωή, αλλά εκείνη των παιδιών και των εγγονιών τους καθώς ένα Brexit θα κάνει πιο αδύναμη την οικονομία της χώρας.

“Πάνω από όλα έχει να κάνει με την οικονομία μας, θα είναι ισχυρότερη αν μείνουμε, θα είναι πιο αδύναμη αν φύγουμε. Και αυτό είναι τεράστιο ρίσκο για τη Βρετανία, τις βρετανικές οικογένειες, τις βρετανικές δουλειές”, είπε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ότι τόσο ο ίδιος όσο και κάθε εν ζωή Πρωθυπουργός πιστεύουν ότι οι Βρετανοί είναι πιο ασφαλείς εντός της ΕΕ.

Σε άλλο σημείο ο ίδιος ζήτησε από το λαό του να υποστηρίξει το Bremain, ξεκαθαρίζοντας ότι σε αντίθετη περίπτωση το αποτέλεσμα δεν θα αφήσει κανένα περιθώριο για οποιαδήποτε αλλαγή: «Δεν υπάρχει πισωγύρισμα αν η Βρετανία βγει από την ΕΕ. Τα παιδιά σας δεν θα μπορούν να αναστρέψουν αυτή την απόφαση αν φύγουμε από την ΕΕ. Σκεφτείτε τις ελπίδες και τα όνειρα των παιδιών σας και των εγγονιών σας», πρόσθεσε ο Βρετανός Πρωθυπουργός.