Μια σειρά δεσμεύσεων για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας ανέλαβε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΒ. Ο πρόεδρος της ΝΔ στην ομιλία του υπογράμμισε την ανάγκη να δημιουργηθεί ένα ασφαλές περιβάλλον για επενδύσεις με χαμηλή φορολογία και περιορισμένο ρόλο του κράτους και δεσμεύτηκε για μια σειρά πρωτοβουλιών όπου θα επανεκκινήσουν την επιχειρηματικότητα.
Συγκεκριμένα ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι θα δοθεί μάχη με συνέπεια και αποφασιστικότητα για εμπέδωση στην κοινωνία της αντίληψης ότι η επιχειρηματικότητα είναι η μόνη οδός προς την ευμάρεια της χώρας και πρόσθεσε ότι μόνο όταν κερδηθεί αυτή η μάχη, θα μετατραπεί η κοινωνία σε σύμμαχο της επιχειρηματικότητας.
Προανήγγειλε τη στήριξη των επενδύσεων και την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, τα οποία χαρακτήρισε απόλυτη προτεραιότητα. “ΝΔ = νέες δουλειές”, είπε χαρακτηριστικά και τόνισε ότι το κυβερνητικό σχήμα θα υπηρετεί συνολικά αυτή την κεντρική προτεραιότητα και αποκλίσεις δεν θα γίνουν αποδεκτές.
Παράλληλα αναφέρθηκε στον περιορισμό της ρυθμιστικής γραφειοκρατίας, στην προστασία της επιχειρηματικότητας από αθέμιτο ανταγωνισμό ενώ θα δοθεί ειdικό βάρος στη στήριξη της νέας επιχειρηματικότητας.
Απευθυνόμενος στους επιχειρηματίες, ο κ. Μητσοτακης σημείωσε με νόημα “περιμένω μετά από αυτά εσείς να επενδύσετε στο μέλλον του τόπου μας, να βάλετε τα κεφάλαια να δουλέψουν προς όφελος δικό σας, των εργαζομένων σας και τελικά της χώρας” και ζήτησε από τους επιχειρηματίες μέσα από αυτορύθμιση κλάδων που συμμετέχουν να προστατεύσουν τον καταναλωτή, να αναδείξουν το ελληνικό περιβάλλον και να στηρίξουν φορείς με αυξημένη κοινωνική ευθύνη που ενισχύουν κοινωνική συνοχή.
Χωρίς ιδιωτικές επενδύσεις η ανάπτυξη δεν θα έρθει ποτέ, εκτίμησε κατά την έναρξη της ομιλίας του κ. Μητσοτάκης και ζήτησε από τους επιχειρηματίες, στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΒ να επενδύσουν στην Ελλάδα. Μάλιστα έκανε λόγο για μία νέα συμφωνία αλήθειας που πρέπει να περιλαμβάνει τους πολίτες αλλά και την επιχειρηματική κοινότητα.
Παράλληλα τόνισε ότι πολλοί αντιμετωπίζουν τις επιχειρήσεις ως μέρος του προβλήματος και όχι της λύσης και εκτίμησε ότι δεν έχουν δίκιο καθώς η ανάπτυξη θα έρθει από τις επιχειρήσεις που θέλουν να επενδύσουν. Ωστόσο, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι η καχυποψία δεν είναι εντελώς αβάσιμη καθώς σε παλαιότερα χρόνια «σε ένα σφικταγκαλιασμένο ταγκό πολιτικές δυνάμεις και κάποιοι επιχειρηματίες υπονόμευσαν την παραγωγική δύναμη της χώρας».