Πρόγραμμα πόρτα-πόρτα θα δώσει η Ν.Δ.

Απάντηση στις κατηγορίες που δέχεται η Ν.Δ., ότι δεν έχει συγκεκριμένες θέσεις για τα προβλήματα της χώρας και ότι ο κ. Κ. Καραμανλής μιλάει αόριστα χωρίς να αναλαμβάνει δεσμεύσεις, επιχειρεί να δώσει τώρα η Ρηγίλλης.

Το φθινόπωρο θα μοιραστεί πόρτα-πόρτα έντυπο με όλες τις προτάσεις του κόμματος για την οικονομία, την παιδεία, τις συγκοινωνίες, την υγεία, τους αγρότες και την εξωτερική πολιτική.

Στη Ρηγίλλης από τη Δευτέρα τα ρολά κατεβαίνουν. Ο πρόεδρος του κόμματος βρίσκεται ήδη σε διακοπές, στο ερημικό Μαγγανάρι της Ίου, και ένα-ένα τα στελέχη και οι βουλευτές εγκαταλείπουν τη μεγαλούπολη και εξορμούν στις παραλίες. Μόνο ένα στέλεχος του κόμματος, ο πρώην ευρωβουλευτής κ. Στέλιος Αργυρός, πρέπει να δουλέψει όλο το καλοκαίρι και στις αρχές Σεπτεμβρίου να παραδώσει στον πρόεδρο το αποτέλεσμα της δουλειάς του. Μια δουλειά πάνω στην οποία θα στηριχθεί η αντιπολιτευτική τακτική της Ν.Δ. τη χειμερινή περίοδο.

Τι θα κάνει ο κ. Σ. Αργυρός; Θα συγκεντρώσει και θα καταγράψει με απλό και κατανοητό τρόπο ­ όπως προβλέπει η σχετική οδηγία του προέδρου ­ τις προτάσεις του κόμματος σε όλα τα θέματα.

Μόλις το κείμενο εγκριθεί από τον κ. Κ. Καραμανλή θα παραλάβουν αντίτυπα οι βουλευτές και οι πολιτευτές, ώστε να έχουν την ίδια γραμμή πλεύσης και να μην εμφανίζεται το κόμμα με πολλές απόψεις στο ίδιο θέμα. Στη συνέχεια, όλο το πρόγραμμα ή η περίληψή του θα τυπωθεί σε φυλλάδια τα οποία θα μοιραστούν πόρτα-πόρτα.

Για δύο σημαντικά ζητήματα, όπως είναι ο «Καποδίστριας» και η Παιδεία, το έντυπο της Ν.Δ. θα αναφέρει χαρακτηριστικά:

* Για τον «Καποδίστρια» ότι, αμέσως μετά την ανάληψη της εξουσίας από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θα προκηρυχθούν τοπικά δημοψηφίσματα. «Οι πολίτες θα αποφασίσουν αν συμφωνούν ή όχι με τις αναγκαστικές συνενώσεις που έκανε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ».

* Για την Παιδεία θα επισημαίνεται ότι η Ν.Δ. θα προχωρήσει στην άμεση κατάργηση των ρυθμίσεων Αρσένη που αφορούν κυρίως τη Β΄ Λυκείου και θα αναφέρει ότι πάγια θέση της Ν.Δ. είναι να ιδρυθούν στη χώρα μας Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, όπως και να επιτραπεί η λειτουργία παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων στη χώρα μας.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “