Βόμβα: Στο μικροσκόπιο της δικαιοσύνης "κόκκινα" δάνεια που έγιναν εμβάσματα στο εξωτερικό

Λίστα με όσους έλαβαν δάνεια άνω των 30 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία στη συνέχεια μετέτρεψαν σε εμβάσματα προς το εξωτερικό, ετοιμάζει ο Οικονομικός Εισαγγελέας Ιωάννης Δραγάτσης, με τη συμβολή των τραπεζών.

Πρόκειται για επιχειρήσεις, νομικά και φυσικά πρόσωπα που έλαβαν τα εν λόγω δάνεια τα τελευταία επτά χρόνια, πολλά από τα οποία μάλιστα σήμερα δεν εξυπηρετούνται.

Αυτό που ζητά από τα πιστωτικά ιδρύματα ο κ. Δραγάτσης, είναι να του αποστείλουν λίστες με όλους όσους προχώρησαν στη λήψη δανείων από το 2009 και παράλληλα εμφανίζονται να έχουν βγάλει χρήματα στο εξωτερικό.

Τα στοιχεία που θα βρεθούν στα χέρια του θα συγκριθούν με τις λίστες που ήδη έχει στείλει η Τράπεζα της Ελλάδος, ώστε να διαπιστωθεί εάν προκύπτουν αξιόποινες πράξεις.

Όπως αναφέρει η Καθημερινή, η επιστολή του Ιωάννη Δραγάτση προς τις τράπεζες παραγγέλλει:

«Καλείστε να επισυνάψετε σε ηλεκτρονική και έντυπη μορφή αρχείο των δανειοληπτών σας φυσικών ή νομικών προσώπων που έχουν ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις από το 2009 έως και σήμερα και με ελάχιστο ποσό 30 εκατ ευρώ. Στο αρχείο να αναγράφονται όλα τα ποσά που έχουν καταβληθεί από τους οφειλέτες καθώς και τους νόμιμους εκπροσώπους αν πρόκειται για εταιρίες κατά την περίοδο των πληρωμών αλλά και την τρέχουσα περίοδο. Οι τράπεζες καλείστε εντός 5 ημερών να παράσχετε όλα τα στοιχεία».