Την επόμενη εβδομάδα εκταμιεύονται τα 7,5 δισ. - Ακολουθεί ο "κάβος" της 2ης αξιολόγησης

Λίγες ώρες πριν από το αυριανό Eurogroup, Ευρωπαίος αξιωματούχος ανέφερε σε δημοσιογράφους ότι μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα εκταμιευτεί στη χώρα μας η δόση των 7,5 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Συνεχίζοντας ο ίδιος πρόσθεσε ότι τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), θα ανάψουν το πράσινο «φως» εγκρίνοντας το επικαιροποιημένο μνημόνιο με την Ελλάδα, έπειτα και από την υιοθέτηση των συμφωνηθέντων μέτρων από την ελληνική κυβέρνηση.

«Είναι το πρώτο Eurogroup της ζωής μου που η οικονομία της Ελλάδας δεν είναι καν στην προ ημερησίας διάταξη. Είναι μια καλή μέρα για την Ελλάδα», είπε χαρακτηριστικά ο αξιωματούχος.

Παράλληλα, άλλες πηγές της Ευρωζώνης εκφράζουν την εκτίμηση ότι η συνεδρίαση του ESM θα εξελιχθεί «ομαλά και δίχως εκπλήξεις». Για το αυριανό Eurogrou, ανέφεραν ότι «θα είναι σύντομο και χωρίς συζήτηση για την Ελλάδα».

Τα παραπάνω αφορούν στην υποδόση των 7,5 δισ. ευρώ, όχι όμως και για τα υπόλοιπα 2,8 δισ. ευρώ της 2ης δόσης του προγράμματος τα οποία θα καταβληθούν μετά από το καλοκαίρι.

Σημειώνεται ότι η δεύτερη αξιολόγηση περιλαμβάνει και τις αλλαγές στα εργασιακά, κάτι που αποτελεί μια από τις πιο δύσκολες “αποστολές” της Κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα.