Κύπριος ΥΠΟΙΚ για Eurogroup: "Σε καιρό ύφεσης δεν επιβαρύνεις με φόρους"

Αρνητικά είναι τα συμπεράσματα του Κύπριου Υπουργού Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη, αναφορικά με την απόφαση του Eurogroup για την επιπλέον αύξηση των φόρων στη χώρα μας ενώ όπως τόνισε η ρύθμιση για το χρέος δεν ήταν ξεκάθαρη.

Σε συνέντευξή του στον Real Fm 97,8 ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι «είναι μια άποψη που έχω, οικονομικής προσέγγισης, ότι σε καιρό ύφεσης δεν επιβαρύνεις περαιτέρω την οικονομία, τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις με πρόσθετες φορολογικές επιβαρύνσεις».

Όσον αφορά στο ζήτημα του ελληνικού χρέους, ο ίδιος τόνισε ότι «δεν είναι μια απλή και ξεκάθαρη ρύθμιση που ελήφθη και τέλειωσε. Δεν είναι μια ρύθμιση που έχει αποτυπωθεί στο χαρτί, στο πλαίσιο απόφασης. Αυτό που έχει συμφωνηθεί είναι ένας οδικός χάρτης ο οποίος όμως περιλαμβάνει κάποια μετρήσιμα κριτήρια και μετρήσιμους στόχους. Είναι ένα σημαντικό βήμα».

Αναφορικά με τη διαφορά του ΔΝΤ με τους Ευρωπαίους, υποστήριξε ότι «είναι πρωτοφανές η τρόικα να μην έχει σε όλα τα θέματα κοινή γραμμή, δυσκολεύει τη διαχείριση».

Σε ερώτηση σχετικά με το πότε θα είναι σε θέση η Ελλάδα να βγει στις αγορές, απάντησε: «Δεν είμαι σε θέση και δεν έχω τα δεδομένα. Ένας τέτοιος προσδιορισμός μπορεί να προκύψει μόνο με επαφή με τις διεθνείς αγορές».