ΔΗΜΑΡ: Καταλύτης η σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ

Η ΔΗΜΑΡ υποδέχθηκε την απόφαση της κυβέρνησης να ανακοινώσει τις ημερομηνίες για την προεδρική εκλογή χωρίς επίσημα σχόλια, αφού σήμερα αναμένεται η συνεδρίαση η ΕΕ του κόμματος.

Ο Δ. Χατζησωκράτης, από την ομάδα των 7 που υποστήριξε στα κομματικά όργανα τη συμφωνία των κομμάτων για εκλογή ΠτΔ, συνταγματική αναθεώρηση και εκλογές τον Μάιο του 2015, με ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα έστειλε μήνυμα κομματικής πειθαρχίας. Εγραψε χαρακτηριστικά: Η κυβέρνηση επιλέγει τη «ζαριά» των 180.

Η ΔΗΜΑΡ έχει ήδη την απόφαση του Συνεδρίου της: Δεν θα ψηφίσει για Πρόεδρο. Προς την κομματική γραμμή προσανατολίζεται και ο Ν. Τσούκαλης, ο οποίος υπέγραψε το κείμενο των 8 βουλευτών μαζί με τους βουλευτές της ΔΗΜΑΡ Ν. Φούντα και Θ. Ψύρρα και τους 5 ανεξάρτητους βουλευτές Σπ. Λυκούδη, Β. Οικονόμου, Χρ. Αηδόνη, Π. Τατσόπουλο και Γρ. Ψαριανό, με το οποίο ζητούσαν εθνική συνεννόηση και συμφωνία για ΠτΔ και εκλογές εντός του 2015. Παρά τη μη αποδοχή της πρότασης, η Ν. Φούντα και ο Θ. Ψύρρας φέρονται διατεθειμένοι να ψηφίσουν για ΠτΔ.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις και άλλα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΔΗΜΑΡ αναμένεται να τοποθετηθούν τελικά υπέρ της ψήφισης ΠτΔ. Καθοριστικό παράγοντα για τη στάση τους θα αποτελέσει και η συστράτευση με τον ΣΥΡΙΖΑ, η οποία αναμένεται να ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες και θα περιλαμβάνει -σύμφωνα με πληροφορίες- «πάγωμα» του κόμματος και ενσωμάτωση των στελεχών του στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ σε ενδεχόμενο εκλογών.

Καυτηριάζοντας την επικείμενη συμφωνία ΔΗΜΑΡ και ΣΥΡΙΖΑ ο Γρ. Ψαριανός σχολίασε χθες: «Βλέπω τη ΔΗΜΑΡ ως συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές…».

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=64105849