Έκτακτη σύσκεψη Δραγασάκη-Τσακαλώτου-Παππά

Εκτάκτως στο υπουργείο Οικονομικών μετέβη ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, προκειμένου να συζητήσει με τον Υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, τα φλέγοντα ζητήματα της Οικονομίας. Στη συνάντηση συμμετέχει και ο Υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, ο οποίος προσήλθε λίγο μετά τον Γιάννη Δραγασάκη.

Για την εν λόγω συνάντηση δεν υπήρξε ενημέρωση, ενώ προσερχόμενος στο υπουργείο ο κ. Δραγασάκης είπε:«ήρθαμε να πιούμε έναν καφέ». Στο τραπέζι της συνάντησης αναμένεται να πέσουν τα ανοιχτά θέματα όπως το ασφαλιστικό, τα κόκκινα δάνεια, οι απολύσεις στο Δημόσιο, αλλά και το δημοσιονομικό κενό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1, οι δανειστές εμφανίζονται ανυποχώρητοι στο θέμα των κόκκινων δανείων και επιμένουν στη θέσπιση πλαισίου που θα επιτρέπει τη δυνατότητα πώλησής τους σε ξένα funds. Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η τρόικα ζητά πλαφόν στις συντάξεις τα 1.500 ευρώ, κατάργηση εφάπαξ και απολύσεις στο Δημόσιο μέσω ιδιωτικοποιήσεων, με την κυβέρνηση να αντιπροτείνει φορολογικές επιβαρύνσεις στους επαγγελματίες και τους εργαζόμενους.

Εξάλλου, για την επιστροφή των εκπροσώπων των δανειστών, είτε μέσα στο Σαββατοκύριακο, είτε στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, απαιτείται κοινό έδαφος για τα τρία βασικά ανοιχτά μέτωπα, που είναι το ασφαλιστικό, το φορολογικό και το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων.

Η κυβέρνηση δίνει παράλληλα μεγάλη βαρύτητα στο ταξίδι του Πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες και στις συναντήσεις που αναμένεται να έχει με ευρωπαίους ηγέτες, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής, καθώς αυτές αναμένεται να προωθήσουν εκκρεμή ζητήματα, όπως αυτό της αξιολόγησης.