Μετά την απόφαση του Eurogroup, αιφνιδιασμός: ανακοινώθηκε η ημερομηνία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας

Μετά την απόφαση του Eurogroup για δίμηνη παράταση του  ελληνικού Προγράμματος, η Κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι κινεί τις διαδικασίες εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας.

Στις 17 Δεκεμβρίου θα διεξαχθεί η πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας, με την δεύτερη να προγραμματίζεται για τις 22 του μηνός και την Τρίτη να τοποθετείται στις 27 Δεκεμβρίου.

Με τον τρόπο αυτό πριν από τα τέλη του χρόνου θα έχει κριθεί αν η χώρα θα αναγκαστεί να προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές, ένα στοιχείο που, όπως φαίνεται, οι δανειστές θέλουν να γνωρίζουν κατά την δίμηνη παράταση που παραχώρησαν στην διαπραγμάτευση για το ελληνικό πρόγραμμα μόλις λίγη ώρα νωρίτερα.

Ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, αφού ενημέρωσαν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ζήτησαν από τον Πρόεδρο της Βουλής να κινηθεί το ταχύτερο η διαδικασία Προεδρικής Εκλογής. Την πληροφορία έδωσε στη δημοσιότητα με ανακοίνωσή της η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, αιφνιδιάζοντας βουλευτές και πολιτικά κόμματα.

Όπως φαίνεται οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος οριστικοποίησαν τη συγκεκριμένη απόφασή τους σε συνάντησή τους το μεσημέρι της Δευτέρας ενώ ήταν, ήδη, από την Κυριακή έντονη η αίσθηση ότι επισπεύδεται η διαδικασία εκλογής προέδρου της Δημοκρατίας.

Βέβαια, οι περισσότερες εκτιμήσεις συνέκλιναν στην άποψη ότι η όλη διαδικασία θα άρχιζε στις αρχές του 2015.