«Ανοιγοκλείνει» και πάλι η Ειδομένη

«Ασφυξία» προκλήθηκε και πάλι στην ουδέτερη ζώνη μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ, καθώς οι αρχές της γειτονικής χώρας έκλεισαν και πάλι το μεσημέρι το σημείο διέλευσης των προσφύγων.

Η ΕΛΑΣ, αναφέρει το ΑΠΕ, ειδοποιήθηκε στις 13:00 ότι στην ΠΓΔΜ απαγορεύτηκε η είσοδος προσφύγων από την ουδέτερη ζώνη με την αιτιολογία ότι έχει «μπλοκάρει» το αντίστοιχο σημείο στη Σερβία.

Προς το παρόν, κανείς δεν γνωρίζει πότε θα ξαναρχίσει η ροή προσφύγων, ενώ ήδη στον καταυλισμό προσωρινής διαμονής, βρίσκονται 1.000 άνθρωποι και άλλοι τόσοι περίπου, σε βενζινάδικο όπου τους αποβιβάζουν τα λεωφορεία που τους μεταφέρουν.

Οι Αρχές της ΠΓΔΜ ανακοίνωσαν, αργά το βράδυ της Τετάρτης, ότι επιτρέπουν τη διέλευση προσφύγων μέσω της ουδέτερης ζώνης μεταξύ Ειδομένης και Γευγελής, την οποία είχαν διακόψει από το μεσημέρι.

Σύμφωνα με την αστυνομία της ΠΓΔΜ, η ουδέτερη ζώνη Ελλάδας – ΠΓΔΜ παρέμεινε κλειστή για τη διέλευση προσφύγων για αρκετές ώρες την Τετάρτη, λόγω της συμφόρησης που προκλήθηκε από μεγάλο αριθμό προσφύγων που περίμεναν επί ώρες να περάσουν τα σύνορα της ΠΓΔΜ με τη Σερβία και του επίσης αρκετά μεγάλου αριθμού προσφύγων που είχαν συγκεντρωθεί στον κέντρο υποδοχής προσφύγων στη Γευγελή.