Τρεις άξονες για απόδοση «οικονομικής δικαιοσύνης» παρουσίασε ο Τρ. Αλεξιάδης

Φορολογική μεταρρύθμιση, περιουσιολόγιο και εθελοντική αποκάλυψη κεφαλαίων είναι το τρίπτυχο της κυβέρνησης για την απόδοση δικαιοσύνης, σύμφωνα με όσα υπογράμμισε από το βήμα της Βουλής, ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης.

Ο Υπουργός έκανε αναφορά και στη διαχείριση της λίστας Λαγκάρντ, σημειώνοντας ότι «δεν πέρασε από κανένα πολιτικό γραφείο και παραδόθηκε απευθείας στους εισαγγελείς».

Επικρίνοντας την αντιπολίτευση για τη στάση της, ο κ. Αλεξιάδης, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, υπογράμμισε ότι «εμείς καταθέσαμε την πρότασή μας στο λαό και ερχόμαστε να εφαρμόσουμε αυτό που ψήφισε ο λαός».

Όσον αφορά στις αιτιάσεις της Ν.Δ. για τις υψηλές δαπάνες του προϋπολογισμού, διερωτήθηκε εάν επιθυμούν «απολύσεις στο δημόσιο, μείωση μισθών και κλείσιμο υπηρεσιών». Όπως διαβεβαίωσε, η εξοικονόμηση θα επέλθει μέσω της μείωσης της σπατάλης.

Ο κ. Αλεξιάδης αναφέρθηκε και στην πορεία των εσόδων, τονίζοντας ότι τα φορολογικά έσοδα τον Νοέμβριο ήταν κατά 523 εκατ. ευρώ περισσότερα από τον αντίστοιχο μήνα του 2014.