Φέσσας: Να γίνουν διαπραγματεύσεις με τις βιομηχανίες για τα τιμολόγια της ΔΕΗ

Τη διεξαγωγή διαπραγματεύσεων με τις ενεργοβόρες βιομηχανίες για τον καθορισμό των τιμολογίων ηλεκτρικής ενέργειας ζητά ο πρόεδρος του ΣΕΒ Θ. Φέσσας με επιστολή προς τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ Εμμ.Παναγιωτάκη, ενόψει της γενικής συνέλευσης των μετόχων της Επιχείρησης που θα λάβει αποφάσεις για τα τιμολόγια υψηλής τάσης.

Η γενική συνέλευση έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Δευτέρα προκειμένου να καταργηθεί η έκπτωση 20% στα τιμολόγια υψηλής τάσης που ισχύει από πέρυσι και να εγκριθούν τα νέα τιμολόγια.

«Τόσο ο Σύνδεσμος θεσμικά, όσο και οι μεμονωμένες βιομηχανίες-μέλη του, ιδίως οι ενεργοβόρες, επιδιώκουν παγίως και αναμένουν από τη ΔΕΗ τη διεξαγωγή καλόπιστων διαπραγματεύσεων με στόχο τη διαμόρφωση εξατομικευμένων και ανταγωνιστικών τιμολογίων στη βάση των αρχών που περιλαμβάνονται στον Κώδικα Προμήθειας, συνεκτιμώντας τη σημαντική μείωση του συνολικού κόστους της ΔΕΗ κατά την τελευταία διετία ως απόρροια της κατακόρυφης πτώσης των διεθνών τιμών καυσίμων και ρυθμιστικών παρεμβάσεων στην εγχώρια αγορά ηλεκτρισμού», αναφέρει, όπως σημειώνει το in.gr, ο κ. Φέσσας.

«Καλούμε», προσθέτει ο πρόεδρος του ΣΕΒ, «τη ΔΕΗ να προβεί άμεσα σε ουσιαστικές διαπραγματεύσεις κατ’ αρχήν με τη μεγάλη πλειοψηφία της ενεργοβόρου βιομηχανίας, σε ατομικό επίπεδο, για τη διαμόρφωση ανταγωνιστικών τιμολογίων προσαρμοσμένων στα ιδιαίτερα καταναλωτικά χαρακτηριστικά των τελευταίων, τα οποία (τιμολόγια) -κατά την πάγια θέση του Συνδέσμου και τη ρητή πρόβλεψη του ν. 4336/2015- θα αντανακλούν το οριακό (δηλ. το μεταβλητό) κόστος παραγωγής της ΔΕΗ, απαλλαγμένο ασφαλώς από ‘μονοπωλιακές προσόδους και ανεπάρκειες’».