Τα βραβεία της Εταιρείας Συγγραφέων

Τα βραβεία της Εταιρείας Συγγραφέων για το 2015 απένειμε την Τρίτη στο κατάμεστο Αμφιθέατρο Α. Τρίτσης του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Αθηναίων, ο Υπουργός Πολιτισμού Α. Μπαλτάς.

Στην ποιήτρια Ζέφη Δαράκη απονεμήθηκε το βραβείο Πολιτισμού “Διδώ Σωτηρίου”, ενώ το βραβείο “Δαίδαλος” απονεμήθηκε στον Χριστόφορο Χαραλαμπάκη για το “Χρηστικό Λεξικό”.

Πριν την παράδοση, ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού απηύθυνε έναν σύντομο χαιρετισμό:

“Η κρίση που ζούμε όλοι σε όλα τα επίπεδα και σε όλες τις μορφές έχει πλήξει και το βιβλίο. Είναι απολύτως ελπιδοφόρο και ζωογόνο, ότι η Εταιρεία Συγγραφέων συνεχίζει το έργο της παρά την κρίση. Κάνει αυτό το οποίο ήταν ένα από τα καθήκοντα της, αν μου επιτρέπεται η έκφραση, να αναγνωρίζει το έργο σημαντικών ανθρώπων των γραμμάτων. Όπως ξέρουμε όλοι, εσείς πολύ καλύτερα από εμένα, η αναγνώριση σε αυτό το ηθικό επίπεδο, είναι για όσους ασχολούνται με θέματα τέχνης, πολιτισμού και επιστήμης τις περισσότερες φορές πολύ σημαντικότερη, παρά κάτι το οποίο έχει υλικό, συγκεκριμένο αντίκρισμα . Να σας ευχαριστήσω,λοιπόν, για άλλη μια φορά και να μου δώσετε την τιμή και επισήμως να επιδώσω τα βραβεία.”