Ψυχραιμία και νηφαλιότητα συστήνει στους υποψηφίους ο Κυρ. Μητσοτάκης

Ψυχραιμία και υπευθυνότητα σε όλους τους υποψηφίους για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας συστήνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημειώνοντας ότι δεν είναι δυνατόν οι εσωτερικές διαφωνίες να χρησιμοποιούνται στη δημόσια αντιπαράθεση. Ο υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος τόνισε πως δεν πρόκειται να μιλήσει δημόσια για το τι έγινε με την υποψηφιότητα για την αντιπροεδρία του ΕΛΚ και επέμεινε ότι «δεν πρόκειται να κάνω ζημιά στο κόμμα μου και στην παράταξή μου δίνοντας τροφή στο ΣΥΡΙΖΑ με το να συζητώ δημόσια πράγματα που πρέπει να συζητούνται κατ’ ιδίαν».

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ ο κ. Κυρ. Μητσοτάκης εκτίμησε πως «υπάρχει ένα ουσιαστικό πρόβλημα με οποιονδήποτε υποψήφιο δεν μπορεί να είναι βουλευτής την άλλη μέρα» και τάχθηκε υπέρ των δημόσιων συζητήσεων καθώς σε αντίθετη περίπτωση κυριαρχεί η παραπολιτική και οι διαρροές.

Παράλληλα, έστρεψε την κριτική του κατά του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας με νόημα ότι ποτέ δεν υπήρχε παράλληλο πρόγραμμα και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπήκε ποτέ στον κόπο αναζήτησης ισοδυνάμων μέτρων γιατί εξακολουθεί να πιστεύει σε ένα μεγάλο Κράτος το οποίο θα χρηματοδοτείται με υπερβολική φορολόγηση της μεσαίας τάξης και πρόσθεσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει την τεχνοκρατική επάρκεια ούτε την πολιτική βούληση».

Ο υποψήφιος πρόεδρος για τη ΝΔ τόνισε ότι δεν απευθύνεται στην αστική τάξη όταν το ίδιο ποσοστό σταυρών παίρνω στην Αγία Βαρβάρα και τον ίδιο στην Κηφισιά και σημείωσε ότι “έχω τη δυνατότητα να ορθώσω έναν πολιτικό λόγο που δεν έχει ταξικά χαρακτηριστικά. Όταν μιλάω για ανάπτυξη, για προσέλκυση επενδύσεων και για την ανεργία δεν αφορά μόνο τους έχοντες και κατέχοντες”. Καταλήγοντας ο κ. Κυρ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι «έγινα σημαιοφόρος ενός εθνικού σχεδίου μεταρρυθμίσεων για τη Δημόσια Διοίκηση. Πρώτος εγώ έβαλα την αξιολόγηση στο τραπέζι».