Το 2ο Φθινοπωρινό Φεστιβάλ Παιδικού & Εφηβικού Βιβλίου από αύριο στο Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού διοργανώνει το Φθινοπωρινό Φεστιβάλ Παιδικού & Εφηβικού Βιβλίου, με τη συμμετοχή 25 εκδοτικών οίκων. Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί από τις 5 έως και τις 9 Οκτωβρίου 2015 στο Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού (Στρατηγού Καλλάρη 50, Παλαιό Ψυχικό).

Το φετινό Φεστιβάλ απευθύνεται αποκλειστικά σε οργανωμένες ομάδες μαθητών προσχολικής, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με τη συνεργασία της Περιφερειακής Διεύθυνσης και των κατά τόπους Διευθύνσεων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Αττικής, καθώς επίσης με τα τμήματα Σπουδών και Εφαρμογής Προγραμμάτων του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων. Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με συγγραφείς και εικονογράφους, θεατρικά και μουσικά δρώμενα, συζητήσεις, εργαστήρια, ενώ θα πραγματοποιηθούν και 60 παρουσιάσεις βιβλίων.

Υπολογίζεται ότι θα συμμετάσχουν σε όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ περισσότεροι από 2000 μαθητές από περισσότερα από 50 σχολεία (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια) από διάφορες περιοχές της Αττικής (Ηλιούπολη, Αχαρνές, Σαλαμίνα, Γέρακας, Παιανία, Ταύρος, Περιστέρι, Γλυφάδα, Αρτέμιδα κ.α.).