«Τρικομματική»... η κυβέρνηση

Για «τρικομματική» κυβέρνηση έκανε λόγο ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, σχολιάζοντας την εσωκομματική αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ σήμερα στο MEGA.

Σημείωσε ότι εντός του ΣΥΡΙΖΑ λειτουργεί ένα πλήρως αυτόνομο κέντρο εξουσίας με διαφορετική γραμμή και οργάνωση σε σχέση με το υπόλοιπο κόμμα.

Οι αριθμοί, συν-πλην ένα είναι οι ίδιοι αν παρατηρήσει κανείς τις ψηφοφορίες, είπε ο κ. Πανούσης. Ουσιαστικά είπε, φωτογραφίζοντας της Αριστερή Πλατφόρμα, υπάρχει ένας συγκροτημένος πυρήνας με σαφή διαφορά στρατηγικής και θα συνεχίσει να υπάρχει πρόβλημα. Έκανε λόγο για «πολιτική γάγγραινα» και τόνισε: «ή πρέπει να αλλάξει ο Τσίπρας ή αυτοί». «Πόσο μπορεί να αντέξει το κόμμα να μείνει ενωμένο»;

Μάλιστα άφησε να εννοηθεί εμμέσως πλην σαφώς ότι ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει άμεσα να λάβει πρωτοβουλίες απομάκρυνσης του πυρήνα αυτού λέγοντας χαρακτηριστικά έτσι γίνεσαι ηγέτης, κάτι ανάλογο έκανε και ο Ανδρέας Παπανδρέου στο παρελθόν.

Μάλιστα ο κ. Πανούσης είπε ότι ο κ. Τσίπρας θα έπρεπε να βάλει 10 υπουργούς που δεν θα επιθυμούν να εκλεγούν ξανά έτσι ώστε να δουλέψουν απερίσπαστοι και να κάνουν όσα πρέπει να γίνουν το αμέσως επόμενο διάστημα για τη σωτηρία της χώρας.

Είναι άλλο πράγμα να διαφωνείς σε νομοσχέδιο και άλλο να έχεις συγκροτημένο σχέδιο για την εξουσία. Όταν βλέπεις ότι ψηφίζουν οι ίδιοι αριθμοί τότε υπάρχει συγκροτημένή σκέψη» παρατήρησε ο κ. Πανούσης.

Δεν δίστασε, πάντως, να «καρφώσει» την κυβέρνηση λέγοντας ότι «δεν έχει δείξει τι είναι αριστερό».

«Για μένα το πρόβλημα μου είναι το εξής ότι έχεις 3,5 χρόνια για να δείξεις ότι ξέρεις να κυβερνάς αριστερά. Όλοι μιλούν για αριστερό ή δεξιό κράτος αλλά δεν έχουμε κράτος» συμπλήρωσε.