Κύπρος: Διαχρονική πρακτική της Τουρκίας η διαρροή παραπλανητικών πληροφοριών

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ «ΜΙΛΙΕΤ»

 

Διέψευσε σήμερα κατηγορηματικά η κυπριακή κυβέρνηση πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν στην τουρκική εφημερίδα «Μιλιέτ», περί κατάθεσης πρότασης της Ελληνοκυπριακής πλευράς με συγκεκριμένες περιοχές που ζητά να επιστραφούν.

 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης δήλωσε ότι αυτό που κατέθεσε η κυβέρνηση είναι κριτήρια στα οποία θα πρέπει να στηριχθεί η επιστροφή εδαφών.

Ο εκπρόσωπος ανέφερε ότι η διαρροή παραπλανητικών πληροφοριών αποτελεί διαχρονική πρακτική της Τουρκίας και τόνισε ότι τα δημοσιεύματα είναι προφανές ότι εξυπηρετούν σκοπιμότητες της Άγκυρας και της τουρκοκυπριακής ηγεσίας στην προσπάθειά τους να εξέλθουν από τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκονται, λόγω των προκλητικών και παράνομων ενεργειών της Τουρκίας κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που γινόμαστε μάρτυρες τέτοιων παραπλανητικών πληροφοριών. Στο πλαίσιο αυτό θα ήθελα να υπενθυμίσω πως μόλις την περασμένη βδομάδα, η ίδια η τουρκική εφημερίδα, η οποία προβάλλει σήμερα το εν λόγω δημοσίευμα, είχε ισχυριστεί ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά είχε καταθέσει χάρτη για το εδαφικό», ανέφερε ο εκπρόσωπος.

Η κυβέρνηση, ανέφερε, δεν πρόκειται να ακολουθήσει την Άγκυρα σε ένα τέτοιο «παιχνίδι» που μοναδικό στόχο έχει τον αποπροσανατολισμό από τις προκλητικές ενέργειές της στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας και στη δημιουργία εντυπώσεων.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Διαβάστε τη συνέχεια:

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=64091747