Απαγωγείς Λεμπιδάκη: ο τυχαίος αστυνομικός έλεγχος & τα κινητά που τους πρόδωσαν

Για περισσότερο από τρεις μήνες είχαν εντοπίσει και παρακολουθούσαν οι αστυνομικοί κάποιους από τους απαγωγείς του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη στην Κρήτη, όμως περίμεναν την κατάλληλη στιγμή να τον απελευθερώσουν χωρίς να βάλουν σε κίνδυνο τη ζωή του.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, οι δράστες από τις 30 Μαρτίου 2017, οπότε απήγαγαν τον 53χρονο επιχειρηματία, είχαν αλλάξει τουλάχιστον πέντε κρησφύγετα.
Οι αστυνομικοί εντόπισαν 3 απ’ τους απαγωγείς, όταν τον περασμένο Ιούλιο σε τυχαίο μπλόκο της αστυνομίας, τους σταμάτησαν για έλεγχο και κανείς τους δεν είχε πάνω του κινητό τηλέφωνο. Αυτό κίνησε τις υποψίες των αστυνομικών, αφού είναι αξιοπερίεργο 3 άνθρωποι να μην έχει κανείς του κινητό στη σύγχρονη εποχή.
Δεδομένο του ότι οι απαγωγείς επικοινωνούσαν με την οικογένεια του θύματος με καρτοκινητά, πέταξαν τα κινητά τους
λίγο πριν τον έλεγχο.
Από εκείνη τη στιγμή οι αστυνομικοί έγιναν διακριτικά σκιά των τριών αυτών ανδρών, ενώ άρχισαν να παρακολουθούν και σημεία πώλησης καρτοκινητών και καρτών κινητής τηλεφωνίας.
Έτσι εντόπισαν μία ανήλικη κοπέλα που φέρεται ότι είχε αναλάβει να αγοράζει τα καρτοκινητά για τους απαγωγείς.
Ακολούθησε αστυνομική επιχείρηση σε χώρο στα Σφακιά, όπου όμως δεν βρέθηκε τίποτα. Έτσι αποφασίστηκε να μη γίνει άλλη κίνηση ώσπου να λήξει η απαγωγή, για να μην κινδυνεύσει η ζωή του Μιχάλη Λεμπιδάκη.
Ύστερα από έρευνες και παρακολουθήσεις οι αστυνομικοί κατάφεραν χτες να εντοπίσουν το κρυσφύγετο, όπου κρατείτο ο όμηρος, και χτες το μεσημέρι οργανώθηκε η επιχείρηση για την απελευθέρωσή του, επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στις 8 το πρωί.
Οι συλληφθέντες είναι ντόπιοι, εκτός από έναν – αυτόν που φύλαγε το θύμα, κι είναι υπήκοος FYROM.
Μεταξύ των συλληφθέντων, είναι ο ιδιοκτήτης της μάντρας αυτοκινήτων, ένας ιδιοκτήτης γεωργικής μονάδας, ένας γνωστός μεσίτης και ένας 23χρονος που έχει κατηγορηθεί για πυροβολισμούς εναντίον μίας γυναίκας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ