Αλλάζει όνομα,αριθμό & κοιτάζει προς την κορυφή

Στόχος του ήταν  να είναι ο απόλυτος κυρίαρχος. Ανέκαθεν. Ήταν σαφές. Τώρα επέστρεψε και θέλει να αλλάξει τα πάντα. “Πήρε” τις πρώτες εκλογές, αν και εύκολες, έχοντας επιστρέψει στο τιμόνι του UMP.

http://www.bbc.com/news/world-europe-32006268

O Νικολά Σαρκοζί δεν επιθυμούσε ποτέ να συγκαταλέγεται σε έναν από τους πολλούς. Ούτε η παράταξή του. Γι’αυτό αποφάσισε να αλλάξει όνομα και στρατηγική. Οι “Ρεπουμπλικανοί”, αυτό φαίνεται ότι θα είναι το νέο όνομα του γαλλικού συντηρητικού κόμματος, θα κατέβουν στις προεδρικές εκλογές του 2017 κάνοντας delete, πιο σωστά κάνοντας διαγραφή, στο παρελθόν. Ωστόσο, δεν είναι σίγουρο ότι θα επιτευχθεί ο σκοπός του Σαρκοζί. Κι αυτό είναι το ρίσκο. Όπως εξηγεί στη Figaro, o Alexandre Hurel, ειδικός σε θέματα ονομάτων και brands, ένα όνομα μπορεί να «λέει τα πάντα, μπορεί να μη λέει τίποτα».

http://www.lefigaro.fr/politique/2015/04/14/01002-20150414ARTFIG00370-umples-republicains-les-avantages-et-les-dangers-d-un-nouveau-nom.php

Τα αποτελέσματα θα φανούν γρήγορα. Οι ψηφοφόροι της κεντροδεξιάς θα αποθηκεύσουν το μήνυμα ή θα το ρίξουν στα ανεπιθύμητα αμέσως.

Η επιτυχία του εγχειρήματος θα οδηγήσει στον εκμοντερνισμό της παράταξης, θα συσπειρώσει τους συντηρητικούς και θα καταστήσει το Νικολά Σαρκοζί ως τον θεμελιωτή της μεγάλης ιδέας και κατ’επέκταση της «νέας» Γαλλίας.

Ο Γάλλος, πρώην Πρόεδρος βέβαια δεν έχει σε καμία περίπτωση τον όρο «αποτυχία» στο λεξιλόγιό του. Ήρθε για να μείνει. Ετοιμάζει προσεκτικά τη στρατηγική του και περιμένει καρτερικά την αναρρίχησή του στην κορυφή της χώρας.

Εν αναμονή λοιπόν του επόμενου επεισοδίου…