Το θάρρος και η ανυπομονησία

 Θάρρος επέδειξε ο Πρωθυπουργός στο σχηματισμό της Κυβέρνησης. Ανέθεσε πολλά από τα υπουργικά χαρτοφυλάκια σε προσωπικότητες με θέσεις και άποψη για τα θέματα που αναλαμβάνουν.

Αυτή η επιλογή διευκολύνει την ανάπτυξη εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Διευκολύνει επίσης την ταχεία ανάληψη πρωτοβουλιών και την άμεση προώθηση ενεργειών. Καθιστά όμως ενδεχομένως δυσκολότερο το συντονισμό του κυβερνητικού έργου.

Μεγαλύτερη όμως δυσκολία δημιουργεί η αδημονία όλων μας για άμεσες δράσεις και λύσεις αλλά και για διερεύνηση των προθέσεων των εταίρων της χώρας μας στην Ε.Ε.. Υπομονή και ανοχή σπανίζουν. Η κριτική αναπτύσσεται από την πρώτη μέρα.

Μπορούμε όλοι, άσχετα με το κόμμα που προτιμήσαμε στην ψηφοφορία, να προσδοκούμε θετικά από τη νέα κυβέρνηση. Μπορούμε να δείχνουμε την προσδοκία μας.

Δεν προσφέρει η διατύπωση επιφυλάξεων από την πρώτη στιγμή, ούτε στην προσπάθεια της νέας κυβέρνησης ούτε στην αξιοπιστία αυτού που διατυπώνει την κριτική του θεώρηση μέσα στην πρώτη βδομάδα, πριν αναπτυχθούν οι κυβερνητικές δράσεις.

Ας κάνουν υπομονή οι αδημονούντες. Και λάθη θα γίνουν, και συμβιβασμοί θα απαιτηθούν, και αποτυχίες θα υπάρξουν και αλλαγή πορείας θα παρατηρηθεί. Και τα μέλη της κυβέρνησης θα νοιώσουν σιγά – σιγά την ανάγκη λιγώτερο να εξαγγέλλουν και περισσότερο να ενημερώνουν για ήδη πραγματοποιηθείσες δράσεις.

Τώρα, πρώτη βδομάδα, δίνουμε τις ευχές μας στη νέα κυβέρνηση. Στη συνέχεια, θα χρειασθεί ανοχή, αντοχή, υπομονή και ομοψυχία για να πραγματοποιηθούν οι προσδοκίες μας..