Winners & Losers

Αργά χθες βράδυ ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της νέας Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, με την επανεκλογή του (μοναδικού υποψηφίου) Παναγιώτη Ρήγα στη θέση του Γραμματέα και την εκλογή της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, η οποία θα απαρτίζεται από δύο σώματα: το Πολιτικό και το Εκτελεστικό Συμβούλιο. Με τα του οίκου του ΣΥΡΙΖΑ να έχουν τακτοποιηθεί, σειρά έχει ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης, ο οποίος αναμένεται να ανακοινωθεί εντός των επόμενων 24ώρων.

Στους χαμένους του ενδοκομματικού ξεκαθαρίσματος φαίνεται πως συγκαταλέγεται ο Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος, πιθανώς ενοχλημένος που δεν συμπεριλήφθηκε στην πρόταση Τσίπρα για το Πολιτικό Συμβούλιο, φέρεται να δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι αν στον επικείμενο ανασχηματισμό το υπουργείο του χωριστεί, δεν επιθυμεί να παραμείνει στη θέση του.

Στους εσωκομματικούς νικητές ο Νίκος Παππάς, στο πρόσωπο του οποίου η στήριξη του πρωθυπουργού μοιάζει αταλάντευτη. Πάντως, δεδομένου ότι η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις τηλεοπτικές άδειες μοιάζει να κοντοζυγώνει, η στήριξη Παππά μοιάζει με κίνηση υψηλού ρίσκου.