Αποτοξίνωση μετά το Πάσχα

Μετά τις πασχαλινές διακοπές, όλοι νιώθουμε μια χαρά αλλά και ένα βάρος. Όχι λόγω της στεναχώριας που πέρασε το Πάσχα τόσο γρήγορα, αλλά λόγω των κιλών που μπορεί να πήραμε μέσα σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα.

Οι λιχουδιές και οι πειρασμοί ήταν πολλοί και δύσκολα να αντισταθεί κανείς. Κουλουράκια, σοκολατένια αυγά, αρνί και κοκορέτσι ήταν κάποια από αυτά. Μέτα το Πάσχα κακά τα ψέμματα αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για το Καλοκαίρι και όλοι θέλουμε να είμαστε σε φόρμα.

Ξεκινήστε με μία απλή αποτοξίνωση που θα σας ξεφουσκώσει μέσα σε δύο μέρες:

Τρώτε άφθονα χόρτα. Βοηθήστε το σώμα σας να καθαρίσει, καταναλώνοντας άφθονα πράσινα φυλλώδη λαχανικά.

Πίνετε πράσινο τσάι. Το πράσινο τσάι είναι γνωστό για τις αντιοξειδωτικές ιδιότητές του. Ένα φλιτζάνι πράσινο ή τσάι μέντας θα βοηθήσει το φούσκωμα.

Αρχίστε και πάλι το γυμναστήριο. Μπορεί να κάνατε ένα μικρό διάλειμμα από τη γυμναστική, όμως ξεκινήστε και πάλι την άσκηση, από σήμερα κιόλας.

Μειώστε τη ζάχαρη. Αν μείνετε χωρίς γλυκά και ζάχαρη για λίγες μέρες το σώμα σας θα ανακάμψει και το βάρος σας θα επανέλθει στα φυσιολογικά του κιλά.

Πίνετε άφθονο νερό. Ο καλύτερος τρόπος για να αποτοξινωθείτε είναι να πίνετε νερό. Κρατήστε ένα μπουκάλι στο γραφείο σας και απολαύστε το όλη την ημέρα. Το δέρμα σας θα βελτιωθεί και τα επίπεδα ενέργειάς σας θα αυξηθούν.

Μειώστε τα επεξεργασμένα τρόφιμα. Αποφύγετε τις επεξεργασμένες τροφές και καταναλώστε φρούτα, λαχανικά και άπαχο κρέας και ψάρι.

Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός! Για αυτό όσο πιο γρήγορα ξεκινήσετε διατροφή τόσο πιο άμεση και αποτελεσματική θα είναι.