Ιδέες για γρήγορο πρωινό

Είναι γνωστό ότι το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας. Μας δίνει ενέργεια για να ξεκινήσουμε την μέρα μας δυναμικά. Για αυτό τον λόγο, είναι σημαντικό το πρωινό μας γεύμα να είναι υγιεινό και να περιέχει όλες τις ομάδες τροφίμων. Πολλοί λένε ότι δεν έχουν καθόλου χρόνο το πρωί και έτσι δεν τρώνε τίποτα. Αυτό είναι ό,τι χειρότερο για τον οργανισμό. Παρακάτω σας παραθέτουμε εύκολα και υγιεινά πρωινά που μπορείτε να φτιάξετε μέσα σε λίγα λεπτά.

1. Γιαούρτι με φρούτα

Είναι το πιο εύκολο και διαδεδομένο πρωινό που υπάρχει. Αυτό γιατί μπορείτε να το φτιάξετε σε λιγότερο από 3 λεπτά. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κόψετε τα φρούτα της αρέσκειας σας και να τα βάλετε μέσα στο γιαούρτι. Εννοείται ότι αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε βρώμη και μέλι.

Screen-Shot-2014-09-19-at-8.45.46-AM

2. Τορτίγια με αβοκάντο και smoothie

Για όσους δεν το γνωρίζουν, το αβοκάντο έχει περισσότερο κάλλιο από την μπανάνα. Επίσης, είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες και καλά λίπη. Είναι ένα φρούτο πλούσιας διατροφικής αξίας. Φτιάξτε τορτίγια με αβοκάντο, τυρί και προσθέστε οποιοδήποτε άλλο λαχανικό τραβάει η όρεξη σας. Όσον αφορά το smoothie, ανακατέψτε στο blender διάφορα φρούτα και λαχανικά με λίγο γάλα ή χυμό ώστε να γίνει ρόφημα.

2_3

3. Μπακέτα με τυρί και φρούτα

Μια μπακέτα ολικής αλέσεως , σε συνδυασμό με λίγο τυρί ρικότα μπορεί να αποτελέσει εξαιρετική ιδέα για πρωινό. Προσθέστε από πάνω και λίγο μέλι και, αν θέλετε, κάποιο ψιλοκομμένο φρέσκο φρούτο, ιδανικά φράουλες, όταν είναι η εποχή τους.

strawberry-goat-cheese-218x218