Σ. Τσιόδρας: Έως 10.000 άνθρωποι έχουν προσβληθεί από κορωνοϊό στην Ελλάδα

Ο κορωνοϊός έχει ταχεία αύξηση σε όποια κοινωνία εισβάλει, τόνισε ο Σωτήρης Τσιόδρας και εκτίμησε, ότι πλέον είναι έως 10.000 οι άνθρωποι, που έχουν προσβληθεί από τον ιό στην Ελλάδα.

«Σε ό,τι αφορά την αύξηση των κρουσμάτων, παραμένουμε εντός των μαθηματικών προβλέψεών μας, που ανανεώνονται συνεχώς.Τα στοιχεία μας δείχνουν ότι 8.000-10.000 άνθρωποι έχουν ήδη προσβληθεί από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα», αποκάλυψε ο καθηγητής λοιμωξιολόγος, που ανακοίνωσε σήμερα 71 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη χώρα μας, ενώ οι νεκροί ανέρχονται σε 17.

Αποτέλεσμα εικόνας για Τσιόδρας 23/03/2020

«Πάντα οι μαθηματικές εκτιμήσεις έχουν μια αβεβαιότητα, αλλά και δείχνουν πόσο κοντά μας μπορεί να είναι ο ιός. Μας αφορά όλους», τόνισε ο κ. Τσιόδρας, σημειώνοντας, ότι παραμένουν άγνωστες πολλές πτυχές του κορωνοϊού, όπως ο ρόλος των παιδιών στη μετάδοση, αλλά και η μετάδοση του ιού χωρίς συμπτώματα.

«Για κάθε συμπτωματικό, υπάρχει τουλάχιστον ένας ασυμπτωματικός ή με ελαφρά συμπτώματα. Αυτό σημαίνει ότι τα μέτρα δεν πρέπει να χαλαρώσουν. Αν γίνει αυτό, η μετάδοση θα αυξηθεί με μαθηματική ακρίβεια», προειδοποίησε ο καθηγητής.

«Μια τέτοια πανδημία δεν υποχωρεί από μόνη της. Δύο επιλογές υπάρχουν. Είτε τα αυστηρά μέτρα, ή ένα υπερφορτωμένο σύστημα υγείας, που είναι αδύνατο να ανταποκριθεί. Είναι πάρα πολύ σημαντικό να επιβαρυνθεί όσο το δυνατόν λιγότερο το Σύστημα Υγείας της χώρας», υπογράμμισε ο κ. Τσιόδρας.

Υπενθυμίζεται, ότι στο πλαίσιο καθιερωμένης ενημέρωσης προ ολίγων  ημερών, ο κος Τσιόδρας, είχε επισημάνει, ότι σύμφωνα με τις στατιστικές της ταχείας εξάπλωσης της πανδημίας του νέου κορωνοϊού SARS Covid-19 υπολογίζεται πως για κάθε πέντε ανθρώπους που νοσούν, υπάρχουν 95, ακόμα, οι οποίοι παρουσιάζουν ήπια, ή και καθόλου συμπτώματα.