Η ELPEN στήριξε το πρόγραμμα: «Μάιος Μήνας Μέτρησης της Αρτηριακής Πίεσης - 2019»

Πρεσβευτής του μηνύματος «Μετρήστε την πίεσή σας» έγινε η ελληνική φαρμακοβιομηχανία ELPEN, στηρίζοντας ενεργά την καμπάνια «Μάιος, Μήνας Μέτρησης της Αρτηριακής Πίεσης – 2019» της Ελληνικής Εταιρείας Υπέρτασης.

Πρόκειται για το παγκόσμιο πρόγραμμα της Διεθνούς Εταιρείας Υπέρτασης, στο πλαίσιο του οποίου πραγματοποιήθηκαν δωρεάν μετρήσεις αρτηριακής πίεσης στον γενικό πληθυσμό σε σειρά ελληνικών πόλεων από τις 20 έως τις 30 Μαΐου 2019.

Αποτέλεσμα εικόνας για ELPEN, Μάιος, Μήνας, Μέτρηση,Πίεση,2019, Ελληνική Εταιρεία Υπέρτασης
Φροντίζοντας εδώ και περισσότερο από μισό αιώνα τις θεραπευτικές ανάγκες των ασθενών, η ELPEN στέκεται διαχρονικά αρωγός σε προγράμματα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού για την πρόληψη συγκεκριμένων νοσημάτων. Στο πλαίσιο αυτό, ήταν χορηγός της διεξαγωγής του προγράμματος: «Μάιος, Μήνας Μέτρησης της Πίεσης – 2019» της Ελληνικής Εταιρείας Υπέρτασης , που υλοποιήθηκε με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για την πρόληψη, την έγκαιρη διάγνωση και τον αποτελεσματικό έλεγχο της συγκεκριμένης νόσου.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ελληνικής Εταιρείας Υπέρτασης, η υπέρταση παραμένει ο κύριος τροποποιήσιμος παράγοντας κινδύνου για νόσο ή θάνατο διεθνώς, αποτελώντας την πρώτη αιτία νόσου στις αναπτυγμένες χώρες, καθώς επίσης και την πρώτη αιτία καρδιαγγειακού νοσήματος.

Επιπλέον, θεωρείται ως ο ισχυρότερος παράγοντας κινδύνου για αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο και ένας από τους σοβαρότερους για στεφανιαία νόσο, έμφραγμα μυοκαρδίου και καρδιακή ανεπάρκεια. Στη Ευρώπη περίπου το 50% των θανάτων σε άνδρες και γυναίκες αποδίδεται στα καρδιαγγειακά νοσήματα.

Τα ευρήματα της Εθνικής Επιδημιολογικής Μελέτης ΕΜΕΝΟ (2015 – 16) έδειξαν επίσης, ότι  στη χώρα μας ο αριθμός των πασχόντων από υπέρταση ξεπερνά τα 2 εκ. με περισσότερους από 1,5 εκ. να έχουν αρρύθμιστη πίεση. Σε ο, τι αφορά στους αδιάγνωστους Έλληνες ασθενείς αυτοί φαίνεται να ξεπερνούν τους 800.000, αντιπροσωπεύοντας σχεδόν το 40% των υπερτασικών.

Η ELPEN στήριξε αποφασιστικά τη διεξαγωγή της συγκεκριμένης δράσης της Ελληνικής Εταιρείας Υπέρτασης, η οποία επισκέφθηκε τα Ιωάννινα, το Ηράκλειο, την Καβάλα, τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα. Επιπλέον, αποτέλεσε τον αποκλειστικό χορηγό έκδοσης με την επίσημη μετάφραση της Ελληνικής Εταιρείας Υπέρτασης για τις Συντομευμένες Κατευθυντήριες Οδηγίες Πρακτικής σχετικά με τη διαχείριση της Αρτηριακής Υπέρτασης, όπως αυτές διαμορφώθηκαν το 2018 από την Ομάδα Εργασίας της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας (ESC) και της Ευρωπαϊκής Εταιρείας για την Υπέρταση (ESH).

Αποτελώντας βασικό υποστηρικτή του «Μάιος Μήνας Μέτρησης της Αρτηριακής Πίεσης-2019», η ELPEN ενίσχυσε το έργο της  Ελληνικής Εταιρείας Υπέρτασης, στηρίζοντας τον αγώνα  με σύνθημα «Μετρήστε την πίεσή σας» και στόχο «Όλοι πρέπει να γνωρίζουν εάν έχουν υπέρταση».