7 φυσικοί τρόποι για να καταπολεμήσουμε τα μυρμήγκια

Την Άνοιξη τα μυρμήγκια ξεκινούν την παρέλαση προς το εσωτερικό των σπιτιών μας. Κι όσο προχωράμε προς το καλοκαίρι το φαινόμενο γίνεται ακόμη πιο αισθητό. Ναι, τα μυρμηγκάκια είναι εργατικά, είναι κοινωνικά, είναι κι έξυπνα. Δε νομίζω όμως ότι τα θέλει κανείς να κάνουν πάρτυ στο σπίτι του. Το να κυκλοφορούν μεταξύ σαλονιού, κουζίνας και ντουλαπιών είναι πρόβλημα. Δείτε παρακάτω πως θα καταπολεμήσουμε αυτούς τους μικρούς εργάτες με 7 φυσικούς τρόπους.

Διώχνουμε τα μυρμήγκια με:

1. Ξύδι

Βάζουμε σε ένα βαποριζατέρ ξύδι και νερό σε ίσα μέρη. Ψεκάζουμε με το μείγμα σε όσα σημεία έχουμε δει τα μυρμήγκια. Η μυρωδιά του ξυδιού δεν είναι η αγαπημένη των μυρμηγκιών και θα καταφέρουμε να απαλλαγούμε από αυτά.

2. Πιπέρι

Με μια μπατονέτα σχηματίζουμε μια γραμμή σκόνης πιπεριού γύρω από μπαλκονόπορτες και παράθυρα. Δημιουργούμε έτσι μια ασπίδα προστασίας και μένουμε ήσυχοι ότι δεν θα εισβάλλουν οι μικροί εργάτες στο σπίτι μας.

3. Κανέλα

Ούτε την κανέλα αγαπούν τα μυρμήγκια. Ρίχνουμε λίγη τριμμένη κανέλα εκεί όπου δεν θέλουμε να κάνουν την εμφάνισή τους, π.χ. μέσα στα ντουλάπια, στα σοβατεπί και τις χαραμάδες.

4. Κατακάθι καφέ

Κρατάμε το κατακάθι από τον καφέ φίλτρου ή τον ελληνικό και τοποθετούμε σε όσες περιοχές παρατηρήσαμε μυρμήγκια, ιδίως γύρω από φυτά και γλάστρες.

5. Ταλκ

Σφραγίζουμε τις πιθανές εισόδους με αρκετή ποσότητα ταλκ και εμποδίζουμε έτσι τους απρόσκλητους επισκέπτες να εισέλθουν. Η μυρωδιά του ταλκ πραγματικά αποθαρρύνει τα μικρά αυτά έντομα.

6. Λεμόνι

Το οξύ του λεμονιού αποπροσανατολίζει τα μυρμήγκια στον εντοπισμό τροφής και τα κρατάει επομένως μακρυά κι αγαπημένα. Βρέχουμε με λεμόνι τις περιοχές που συχνάζουν τα έντομα ή αφήνουμε ένα βαμβάκι εμποτισμένο με λεμόνι στην κουζίνα, για να μην πλησιάζουν.

7. Έλαιο λεβάντας ή μέντας

Δύο ακόμη μυρωδιές που απωθούν τα μυρμήγκια είναι η λεβάντα και η μέντα. Ρίχνουμε λίγες σταγόνες αιθέριου ελαίου σε επίμαχα σημεία και δεν πρόκειται να ξαναδούμε μυρμήγκι.

Πρόληψη

Για να μη δίνουμε λόγους στα μυρμηγκάκια να μας επισκεφτούν προσέχουμε τα εξής:

  • Καθαρίζουμε καλά μετά από κάθε γεύμα, για να μη μένουν ψίχουλα
  • Κλείνουμε προσεκτικά και ερμητικά τις μισοτελειωμένες συσκευασίες στο ντουλάπι. Προσωπικά χρησιμοποιώ ένα λαστιχάκι ή λίγη χαρτοταινία για να κλείσω μια συσκευασία ή μεταφέρω το υπόλοιπο περιεχόμενο σε ένα αεροστεγές δοχείο
  • Προσέχουμε να μη μαζεύονται τα σκουπίδια στον κάδο
  • Φαγητό που περίσσεψε το φυλάμε στο ψυγείο και δεν το αφήνουμε εκτεθειμένο στον πάγκο της κουζίνας

Για ένα σπίτι λοιπόν χωρίς μυρμήγκια ακολουθούμε αυτές τις φυσικές λύσεις και παίρνουμε όλα τα δυνατά μέτρα πρόληψης!

ΠΗΓΗ http://makelife.gr/