Από ηλεκτροπληξία πέθανε η 24χρονη στη Θεσσαλονίκη - Τι έδειξε η νεκροψία

Από ηλεκτροπληξία προήλθε ο θάνατος της 24χρονης, που βρέθηκε νεκρή στο μπάνιο της οικίας της στην περιοχή του Ιερού Ναού Παναγίας Λαοδηγήτριας στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ , το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης έδειξε ηλεκτροπληξία ωστόσο αναμένονται και οι ιστολογικές εξετάσεις..

Από τις ιστολογικές εξετάσεις που θα ακολουθήσουν θα διακριβωθεί η ακριβής αιτία θανάτου της 24χρονης.

Για την ώρα επιβεβαιωνεται τι σενάριο της ηλεκτροπληξίας, ωστόσο το ιατροδικαστικό πόρισμα χρήζει περαιτέρω διερεύνησης για αυτό αναμένονται οι εργαστηριακες εξετάσεις.

«Έφυγα για 20′ και όταν γύρισα, βρήκα την Ειρήνη πεσμένη στο μπάνιο»

Τη στιγμή που εντόπισε νεκρή την 24χρονη Ειρήνη στο μπάνιο του διαμερίσματος που ζούσαν στη Θεσσαλονίκη και τις αγωνιώδεις προσπάθειες να επανέλθει στη ζωή, περιέγραψε ο σύντροφός της.

Η νεαρή κοπέλα έχασε τη ζωή της το μεσημέρι της Τετάρτης, όταν μπήκε για ντουζ με αναμμένο θερμοσίφωνα και, σύμφωνα με τον σύντροφό της, υπέστη ηλεκτροπληξία. Ο 54χρονος είχε φύγει από το διαμέρισμα λίγη ώρα νωρίτερα προκειμένου να αγοράσει τροφή για τις γάτες που φρόντιζε το ζευγάρι και 20 λεπτά αργότερα που επέστρεψε η σύντροφός του ήταν ήδη νεκρή.

«Μόλις μπήκε στο μπάνιο εγώ έφυγα για το σούπερ μάρκετ για να αγοράσω ζωοτροφή. Μόλις επέστρεψα είδα το γατάκι μας να κρύβεται φοβισμένο κάτω από τον καναπέ. Άκουγα το νερό που έτρεχε στο μπάνιο αλλά όχι τόσο δυνατά. Φώναξα “Ειρήνη τι έγινε, ακόμα μπάνιο κάνεις, πέρασαν 20 λεπτά”. Άνοιξα την πόρτα και την είδα πεσμένη στη γωνία, κίτρινη και τα χείλια της ήτανε μπλε. Το τηλέφωνο του μπάνιου ήταν κάτω, το έπιασα κατευθείαν να το σηκώσω και είχε ρεύμα», αναφέρει ο 54χρονος σύντροφός της Ειρήνης.

«Σήκωσα την Ειρήνη και την έβαλα μέσα στο δωμάτιο και προσπαθούσα να τη βοηθήσω. Άνοιξα τις πόρτες και φώναζα “παιδιά ασθενοφόρο, ποιο είναι το νούμερο”. Μου απάντησε ένα παλικάρι από απέναντι και κάλεσα το 166. Παράλληλα ανέβηκε μια γιατρός από το κάτω διαμέρισμα και έκανε ΚΑΡΠΑ. Δυστυχώς δε μπόρεσαν ούτε οι διασώστες να την επαναφέρουν», σημειώνει.

Όπως λέει ο 54χρονος το σπίτι δεν είχε «ρελέ» και πίστευε εξαρχής ότι η σύντροφός του υπέστη ηλεκτροπληξία.

«Με την Ειρήνη μέναμε μαζί από το 2018 και ήμασταν πολύ αγαπημένοι. Ήταν συνέχεια με το χαμόγελο στα χείλη και έφυγε τόσο άδικα. Πάντα την πρόσεχα και την είχα κοντά μου», αναφέρει ο σύντροφός της. Σχετικά με το γεγονός ότι ο πατέρας της Ειρήνης γνώριζε ότι ζούσαν στη Κέρκυρα και όχι στη Θεσσαλονίκη, ο ίδιος αναφέρει ότι ήταν επιθυμία της 24χρονης και έλεγαν ψέματα για να μη τους ενοχλούν, καθώς ο πατέρας της δεν ενέκρινε τη σχέση τους λόγω της μεγάλης διαφοράς ηλικίας που είχαν, ακριβώς 30 χρόνια.