Θα έλεγε κανείς πως πρόκειται για πίνακες ζωγραφικής αλλά θα έκανε λάθος.
Πρόκειται για λήψεις από τους δορυφόρους της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας (NASA) που απαθανατίζουν διάφορα σημεία του πλανήτη με το αποτέλεσμα να εκπλήσσει και να μας ταξιδεύει!
Ας περιηγηθούμε λοιπόν σε αυτήν την διαφορετική… έκθεση ζωγραφικής με “πρωταγωνιστές” το Σινικό Τείχος, τον Πύργο του Άιφελ, τον Δούναβη, τον Περσικό Κόλπο, τις Μπαχάμες και άλλα εντυπωσιακά τοπία ανά τον κόσμο.
Η οροσειρά Anti-Atlas στο Μαρόκο. Τα όρη σχηματίστηκαν πριν από 80 εκατ. χρόνια, όταν συγκρούστηκαν η Αφρική και η Ευρασία, με αποτέλεσμα μία διαφορετική σύνθεση βράχων από ασβεστόλιθο, ψαμμίτη, γύψο και γρανίτη. (Φωτογραφία: NASA/GSFC/METI/ERSDAC/JAROS, and U.S./Japan ASTER Science Team)
Παταγονία, Χιλή. Η NASA χρησιμοποιεί εικόνες ASTER για την παρακολούθηση συρρικνωμένων παγετώνων, ως δείκτης υπερθέρμανσης του πλανήτη. Με αυτόν τον τρόπο μετράται το μέγεθος των παγετώνων στην πάροδο του χρόνου. (Φωτογραφία: NASA/GSFC/METI/ERSDAC/JAROS, and U.S./Japan ASTER Science Team)
Σινικό Τείχος, Κίνα. Ο δορυφόρος Terra της NASA τράβηξε αυτήν την εντυπωσιακή εικόνα από την βόρεια επαρχία Shanxi, όπου το τείχος διακρίνεται μέσα από τα τοίχος υφαίνει μέσα από τα ορεινούς όγκους. (Φωτογραφία: NASA/GSFC/METI/ERSDAC/JAROS, and U.S./Japan ASTER Science Team/NASA/GSFC/METI/ERSDAC/JAROS, and U.S./Japan ASTER Science Team)
Παρίσι, Γαλλία. Μία φωτογραφία του δορυφόρου Terra όπου ο ποταμός Σηκουάνας είναι ευδιάκριτος. Όσοι γνωρίζουν την ρυμοτομία της Πόλης του Φωτός δεν θα δυσκολευτούν να εντοπίσουν τον Πύργο του Άιφελ προς τα αριστερά της εικόνας. (Φωτογραφία: NASA/GSFC/METI/ERSDAC/JAROS, and U.S./Japan ASTER Science Team/NASA/GSFC/METI/ERSDAC/JAROS, and U.S./Japan ASTER Science Team)
Ποταμός Δούναβης, Ουκρανία. Το Παρατηρητήριο της Γης της NASA απαθανάτισε το Δέλτα του Δούναβη στις εκβολές του στη Μαύρη Θάλασσα. Η περιοχή αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO από το 1991, ως κέντρο διατήρησης της βιοποικιλότητας με περισσότερα από 300 είδη πουλιών. (Φωτογραφία: NASA Goddard)
Γκραντ Μπαχάμα. Το νησί στο αρχιπέλαγος Λουκάγια που ανήκει στις Μπαχάμες. (Φωτογραφία: NASA/JPL/UCSD/JSC)
Λίμνη Κινγκχάι (Qinghai), κεντρική Κίνα. Πρόκειται για την μεγαλύτερη λίμνη της Κίνας. (Φωτογραφία: NASA/JPL/UCSD/JSC)
Έρημος Empty Quarter, Σαουδική Αραβία. Η μεγαλύτερη έρημος στον κόσμο. (Φωτογραφία: NASA/JPL/UCSD/JSC)
Περσικός Κόλπος. Διακρίνεται το Δέλτα των ποταμών Τίγρη, Ευφράτη, Shatt al-Arab και Karun. (Φωτογραφία: NASA/JPL/UCSD/JSC)
Στις ερήμους της Αυστραλίας (Φωτογραφία: NASA/JPL/UCSD/JSC)