Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Fagotto books το βιβλίο του Παναγιώτη Σκληρού «Μικρές Λευκαδίτικες Ιστορίες»

Άρτι αφιχθέν! Το βιβλίο του Παναγιώτη Σκληρού “Μικρές Λευκαδίτικες Ιστορίες” κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Fagotto books και βρίσκεται στις προθήκες των βιβλιοπωλείων!

Ο Παναγιώτης Σκληρός με απλή γραφή μας μεταφέρει γεγονότα, προσωπικές καταστάσεις και επαγγέλματα της καθημερινής ζωής των κατοίκων της Λευκάδας του ’50, του ’60 και του ’70 και μάλιστα με τέτοιον τρόπο, ώστε ο αναγνώστης να γίνεται και ο ίδιος συμμέτοχος στα δρώμενα, φέρνοντας στη σκέψη του ανάλογες περιστάσεις που έζησε ο ίδιος ή άκουσε να λένε.

Με την πένα του περνάει γρήγορα από τοποθεσίες και χωριά σχεδόν κινηματογραφικά, ένα διαρκές αλλά εναλλασσόμενο ντοκιμαντέρ που δημιουργεί μια ειδυλλιακή εικόνας της Λευκάδας που έφυγε, χωρίς να την εξιδανικεύει. Από τη θάλασσα στο βουνό κι από τη βόγα της θάλασσας στη φλογέρα του βοσκού, ο συγγραφέας ζει την κάθε στιγμή, βρίσκεται μέσα στην ιστορία, όχι πάντως πρωταγωνιστής αλλά σαν καλός ιχνηλάτης καλεί κι εμάς να διατρέξουμε μαζί του απ’ την Πούντα ως την Εγκλουβή κι από το Μεγανήσι και τον Κάλαμο, μέχρι τη Βασιλική, το Αθάνι και τα χωριά των Ενωμένων Πολιτειών της Λευκάδας. Ένα ταξίδι ευχάριστο, γεμάτο αναμνήσεις και νοσταλγίες, σε έναν κόσμο γεμάτο ζωή και αλήθεια.

Το βιβλίο μπορείτε να το προμηθευτείτε στη Λευκάδα από το βιβλιοπωλείο Fagotto books στη Ζακύνθου 7.