Έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός και πρωταγωνιστής του «Νονού», Τζέιμς Κάαν

Έφυγε από τη ζωή ο πασίγνωστος ηθοποιός του Χόλιγουντ, Τζέιμς Κάααν, σε ηλικία 82 ετών.

Γνωστός κυρίως από τους ρόλους του στον «Νονό» και το «Misery», με την Κάθι Μπέιτς, ο Κάαν υπήρξε μία από τις πιο χαρακτηριστικές φιγούρες του αμερικανικού σινεμά.

Την είδηση έκανε γνωστή, μέσα από τον επίσημο λογαριασμό του ηθοποιού στα social media, η οικογένειά του.

Ο Τζέιμς Κάαν, γεννήθηκε στις 26 Μαρτίου του 1940 στο Μπρονξ, παιδί Εβραίων μεταναστών από την Γερμανία.

Μεγάλωσε στο Κουίνς και σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν. Συνέχισε τις σπουδές του στον Πανεπιστήμιο Χόφστρα, κάτι που έμελλε να αποτελέσει σταθμό στη ζωή του.

Εκεί ήταν συμφοιτητής με τον σκηνοθέτη Φρανσις Φορντ Κόπολα. Δεν αποφοίτησε ποτέ και στράφηκε νωρίς στην υποκριτική.

Ενώ σπούδαζε πέρασε από συνέντευξη, κρίθηκε κατάλληλος και έγινε δεκτός στη Σχολή Θεάτρου «Neighborhood Playhouse» της Νέας Υόρκης.

Στην καριέρα του μετρά επιτυχίες στο παγκόσμιο σινεμά. Πρωταγωνίστησε μεταξύ άλλων στις ταινίες «Ο Νονός», «Elf», «Brian’s Song», «El Dorado» και στο θρυλικό «Μίζερι» του 1990 δίπλα στην Κάθι Μπέιτς, που απέσπασε Όσκαρ για την ερμηνεία της.

Έγινε περισσότερο γνωστός για τον ρόλο του Σαντίνο «Σόνι» Κορλεόνε, στον Νονό, ταινία που του χάρισε μία υποψηφιότητα για Όσκαρ το 1972.

«Ένα από τα πράγματα που έκαναν τον «Νονό» επιτυχημένο, εκτός από τη λαμπρή σκηνοθεσία και το σενάριο και τους υπέροχους ηθοποιούς … ήταν ότι όλοι απολάμβαναν πραγματικά να κάνουν την ταινία, και αυτό φαίνεται στην οθόνη», είχε πει ο Κάαν στο The Post τον Μάρτιο του 2022.

Ο Κάαν είχε στο ενεργητικό του 4 γάμους και 4 διαζύγια ενώ απέκτησε συνολικά πέντε παιδιά, μεταξύ των οποίων είναι ο ηθοποιός Σκοτ Κάαν, από τους πρωταγωνιστές του Χαβάη 5-0.