ΥΠΠΟ: Σε δίκη παραπέμπονται 14 μέλη των ΔΣ για υπεξαίρεση χρημάτων

Την παραπομπή σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων 14 μελών των Διοικητικών Συμβουλίων του Ταμείου Αλληλοβοηθείας Υπαλλήλων Υπουργείου Πολιτισμού της περιόδου 2012-2014 διατάσσει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών με βούλευμα του για την υπόθεση χρηματικών ποσών που φέρονται να υπεξαίρεσαν εμφανίζοντας τα, ως βοηθήματα και δάνεια σε υπαλλήλους του ΥΠΠΟ.

Η υπόθεση, σύμφωνα με την κατηγορία, αφορά ποσό που υπερβαίνει τις 281 χιλιάδες ευρώ, τα οποία κατά το επίμαχο χρονικό διάστημα εμφανίζονται να χορηγήθηκαν μέσω του Ταμείου Αλληλοβοηθείας (ΤΑΥΠΥΠΠΟ) σε υπαλλήλους του υπουργείου Πολιτισμού ενώ φέρεται να αξιοποιήθηκαν από τους κατηγορούμενους.

Σύμφωνα με το βούλευμα οι 14 άλλοτε επικεφαλής του εν λόγω Ταμείου αντιμετωπίζουν κατηγορίες για συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία μετά χρήσεως και ηθική αυτουργία σε αυτήν, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και υπεξαίρεση σε βάρος του Δημοσίου. Αντίθετα, οι δικαστές, όπως και η εισαγγελέας που είχε διατυπώσει τη σχετική πρόταση προς το δικαστικό συμβούλιο, αποφαίνονται να μη γίνει σε βάρος τους κατηγορία για το αδίκημα της απιστίας.

Η υπόθεση έφθασε στην Δικαιοσύνη πριν περίπου πέντε χρόνια , όταν υπέβαλαν μηνυτήριες αναφορές 22 υπάλληλοι του ΥΠΠΟ οι οποίοι διαπίστωσαν πως εμφανίζονταν να έχουν πάρει χρήματα από το επίμαχο Ταμείο , τα οποία ουδέποτε είχαν πιστωθεί σε λογαριασμούς τους. Για την υπόθεση είχε υποβληθεί και μηνυτήρια αναφορά ,το 2018, από το ΥΠΠΟ.

Μίνα Μουστάκα