Στο εργοτάξιο της Εθνικής Πινακοθήκης, με Λ. Μενδώνη & Μ. Λαμπράκη-Πλάκα, η ΠτΔ (Εικόνες)

25 Μαρτίου τα εγκαίνια.

Το εργοτάξιο της Εθνικής Πινακοθήκης που με την νέα της μορφή, θα εγκαινιαστεί φέτος την ημέρα της Εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου, -ημέρα που σηματοδοτεί μάλιστα τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση-, επισκέφθηκε την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2021, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Στον εμβληματικό και υπό αναμόρφωση χώρο, την συνάντησε για να την ξεναγήσει αυτοπροσώπως, η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Η Λινα Μενδωνη, από κοινού με την διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης Μαρίνα Λαμπράκη Πλάκα, ξενάγησαν την κυρία Σακελλαροπούλου στους χώρους των εκθέσεων, του ειδικούς χώρους για την αποθήκευση των έργων και το εστιατόριο.

Mενδώνη, Σακελλαροπούλου, Πλάκα

Η υπουργός Πολιτισμού παρακολουθεί στενά την πορεία των έργων περπάτησε με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου στις νέες αίθουσες της Πινακοθήκης και της εξήγησε πώς θα γίνει η νέα χωροθέτηση.

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου μετά την ξενάγησή της στους χώρους της Εθνικής Πινακοθήκης εξέφρασε την ικανοποίησή της για την ολοκλήρωση και το επικείμενο άνοιγμα «ενός από τα σημαντικότερα μουσειακά συγκροτήματα της χώρας».

Η Μενδώνη ξενάγησε την Σακελλαροπούλου στην Eθνική Πινακοθήκη [εικόνες] | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ | iefimerida.gr

Τα έργα προχωρούν με ταχείς ρυθμούς για να είναι όλα έτοιμα για τα εγκαίνια στις 25 Μαρτίου. Σε ό,τι αφορά τους εκθεσιακούς χώρους, έχουν ολοκληρωθεί τα δάπεδα, οι επενδύσεις και οι φωτισμοί, ενώ προχωρούν συστηματικά οι εργασίες στον χώρο των περιοδικών εκθέσεων.

πινακοθηκη

Σε εξέλιξη, βρίσκεται παράλληλα και η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, της Εθνικής Πινακοθήκης, η οποία θα επιταχυνθεί, με την ολοκλήρωση των εργασιών στο κτίριο.