Η ομογένεια της Αυστραλίας στο πλευρό της Ελλάδας

Φέτος τα Ελληνικά Φεστιβάλ της Μελβούρνης και του Σίδνεϊ που θα διεξαχθούν αυτό το Σαββατοκύριακο(14-15/02) θα  πνέουν αέρα συμπαράστασης προς τον ελληνικό λαό.

Συγκεκριμένα, στην  Μελβούρνη διεξάγεται το Lonsdale Street Festival και αναμένεται να συγκεντρώσει πάνω από 60.000 κόσμο.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης και Βικτωρίας, Βασίλης Παπαστεργιάδης δηλώνει ότι το διήμερο Φεστιβάλ θα έχει φέτος δυο στόχους: Ο πρώτος είναι να εκφράσουν οι ομογενείς την αλληλεγγύη τους προς τους Έλληνες πολίτες αλλά και την υποστήριξή τους προς την ελληνική κυβέρνηση που διαπραγματεύεται στις Βρυξέλλες και παράλληλα να προωθηθεί η εκστρατεία για την ελληνική γλώσσα στην Αυστραλία με σύνθημα «Όλοι μιλάμε Ελληνικά το Μάρτιο».

Η επίσημη έναρξη του Φεστιβάλ θα γίνει το Σάββατο στις 6:30 το απόγευμα.

Επίσης, μετά την έναρξη του Φεστιβάλ θα ακολουθήσει δωρεάν συναυλία με τον Δημήτρη Μπάση και την Ζωή Παπαδοπούλου.

Την ίδια στάση κρατάει και ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας στο Σίδνεϊ, Χάρης Δανάλης, που διοργανώνει το Ελληνικό Φεστιβάλ στο Darling Harbour. Δηλώνει ότι: «Οι εκδηλώσεις μας έχουν διπλό στόχο: Την ανάδειξη του ελληνικού πολιτισμού αλλά και την εκδήλωσή της αμέριστης συμπαράστασής μας προς τον ελληνικό λαό. Παράλληλα στις δεκάδες χιλιάδες των επισκεπτών θα εξηγήσουμε και την θέση της Ελλάδας».

Στο Σίδνεϊ η συναυλία των Δημήτρη Μπάση και Ζωής Παπαδοπούλου θα γίνει την Κυριακή.

33333333333