Η Φιλαρμονική της Βιέννης στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Η φιλαρμονική της Βιέννης βρίκεται και πάλι στην Αθήνα και πιο συγκεκριμένα στο Μέγαρο Μουσικής για δύο μόνο εμφανίσεις την Κυριακή 15 και τη Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου (ώρα έναρξης 8:30 μ.μ.) στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης, υπό τη διεύθυνση του διάσημου ιταλού αρχιμουσικού Ντανιέλε Γκάττι.

Μέσα σ’ αυτές τις δυο συναυλίες θα ξετυλιχτούν μουσικά όλες οι συμφωνίες του Μπραμς. Συγκεκριμένα, η Φιλαρμονική της Βιέννης, στην πρώτη της συναυλία (15/2), θα ερμηνεύσει τις Συμφωνίες αρ. 3, έργο 90 και αρ. 1, έργο 68. Στη δεύτερη συναυλία (16/2), το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει τις Συμφωνίες αρ. 2, έργο 73 και αρ. 4, έργο 98.

Η εμφανίσεις αυτές εντάσσονται στον Κύκλο εκδηλώσεων Διεθνείς Ορχήστρες.

Ο Ντανιέλε Γκάττι που θα διευθύνει τη Φιλαρμονική της Βιέννης στις δύο εμφανίσεις της στην Αθήνα, γεννήθηκε στο Μιλάνο. Μελέτησε σύνθεση και διεύθυνση ορχήστρας στη γενέτειρά του, στο Ωδείο Βέρντι. Έχει συνεργαστεί επανειλημμένως με τη Φιλαρμονική της Βιέννης, πρόσφατα στην όπερα «Μποέμ» του Πουτσίνι και σε δύο συμφωνικά κοντσέρτα. Το βιογραφικό του περιλαμβάνει συνεργασίες με τη Βασιλική Φιλαρμονική, την Ορχήστρα της Εθνικής Ακαδημίας της Αγίας Καικιλίας, το Κόβεντ Γκάρντεν, το Τεάτρο Κομουνάλε της Μπολόνιας, την Όπερα της Ζυρίχης και το Φεστιβάλ του Ζάλτσμπουργκ.

Εισιτήρια:

22 ευρώ (Γ΄ Ζώνη), 40 ευρώ (Β΄ Ζώνη), 60 ευρώ (Α΄ Ζώνη), 80 ευρώ (Διακεκριμένη Ζώνη). Ειδικές τιμές: 10 ευρώ (φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ), 15 ευρώ (Πολύτεκνοι, 65+).

Διπλά εισιτήρια (αγορά ενός εισιτηρίου που ισχύει και για τις δύο συναυλίες): 38 ευρώ (Γ΄ Ζώνη), 70 ευρώ (Β΄ Ζώνη), 70 ευρώ (Α΄ Ζώνη), 140 ευρώ (Διακεκριμένη Ζώνη).

Ειδικές τιμές: 19 ευρώ (φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ), 26 ευρώ (Πολύτεκνοι, 65+).