Βρήκε τον Βαρουφάκη,τώρα ψάχνει τον Τσίπρα ο Γαβράς

Όλα ξεκίνησαν όταν η σύζυγός του, στενή συνεργάτιδά του και παραγωγός των ταινιών του, Μισέλ Γαβρά, του έστειλε μπιλιετάκι ένα δημοσίευμα για τον Γ. Βαρουφάκη, αρχές του 2015, επισημαίνοντάς του «ίσως εδώ υπάρχει κάτι». Τότε, o Κώστας Γαβράς,  ξεκινάει την ενδελεχή έρευνα για την οικονομία της Ελλάδας, συγκεντρώνοντας όσα στοιχεία έβγαιναν στη δημοσιότητα ενώ αρχίζει να παρακολουθεί στενά τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές.

Κάπως έτσι ο διάσημος σκηνοθέτης, αποφάσισε να μεταφέρει στον κινηματογράφο το βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη , «Ανίκητοι Ηττημένοι».

Ο Κώστας Γαβράς, σύμφωνα με το ethnos.gr, έχει ήδη επιλέξει  για τoν ρόλο του πρώην υπουργού τον Γιάννη  Στάνκογλου.

Αυτήν τη στιγμή ψάχνει τον ηθοποιό που θα υποδυθεί τον  Αλέξη Τσίπρα. Αυτός είναι και ο λόγος που παρακολούθησε παραστάσεις στην Αθήνα.  Όπως έχει πει : «Δεν αναζητώ ηθοποιούς που θα μοιάζουν είτε στον Βαρουφάκη είτε στον Τσίπρα»

«Εκρηκτικό υλικό»

Ο σκηνοθέτης, που έχει εκφράσει τον θαυμασμό του για τον Γιάνη Βαρουφάκη, κάνοντας παράλληλα λόγο για «δολοφονία χαρακτήρα», είχε ζητήσει από τον πρώην υπουργό να του στέλνει έναν ένα τα κεφάλαια του βιβλίου του, όταν τα τελείωνε.«Βρέθηκα μπροστά σ’ ένα διδακτικό και εκρηκτικό υλικό, λέει Ένας πλούσιος σε γεγονότα κόσμος, με μια πολιτική και οικονομική ακρίβεια δύσκολο να την υποψιαστείς. Το “Adults in the Room” (“Ενήλικες στο Δωμάτιο”, ο αγγλικός τίτλος του “Ανίκητοι Ηττημένοι”) είναι ένα μοναδικό βιβλίο στο είδος του (…). Κάτω από την εντύπωση μιας αυτοβιογραφικής αφήγησης, αυτό το βιβλίο κρύβει την τραγωδία μιας χώρας και ενός λαού, του ελληνικού, για τον οποίο ο Νίτσε έγραφε τη “Γέννηση της Τραγωδίας”».

Από τη νέα χρονιά ο Κ. Γαβράς θα ξαναβρεθεί στην Ελλάδα για να συνεχίσει την αναζήτηση ηθοποιών. Τα γυρίσματα αναμένεται να ξεκινήσουν την άνοιξη του 2019.