"Αντίπαλοι στην αγάπη": Το νέο βιβλίο της Πένυς Παπαδάκη απόψε στον Ιανό

Το νέο βιβλίο της Πένυς Παπαδάκη «Αντίπαλοι στην αγάπη» (εκδόσεις Ψυχογιός) παρουσιάζεται σήμερα Πέμπτη, 2 Μαρτίου, στις 18:00 στον Ιανό (Σταδίου 24, Αθήνα) . Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο συγγραφέας  και δημοσιογράφος Μένιος Σακελλαρόπουλος και ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Φύτρας. Αποσπάσματα θα διαβάσει η ηθοποιός Ιωάννα Πηλιχού.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

«Είμαστε αντίπαλοι;» ρώτησε χαμογελώντας ο Δημήτρης. «Πάντα θα είμαστε. Φαντάσου να παίζατε μόνο με τον εαυτό σας. Βαρετό δε θα ήταν;» του απάντησε η Άρτεμις με νάζι.

agaphΗ τελευταία επιθυμία του Σταμάτη ήταν να βάλει τα Ρεμάλια ξανά στο παιχνίδι. Τα Ρεμάλια. Μια ποδοσφαιρική ομάδα εφήβων, που διαλύθηκε νωρίς, όπως κάθε εφηβικό όνειρο. Κι ύστερα… χάθηκαν. Τους πήρε ο χρόνος από το χέρι και τους έβαλε να παίξουν μπάλα με έναν δύσκολο κι επικίνδυνο αντίπαλο: τη γυναίκα. Δύσκολος παίκτης η γυναίκα, με όπλα άλλοτε φανερά και άλλοτε μυστικά, που τα επιστρατεύει σε κάθε αγώνα και σε κάθε ρόλο της. Είτε είναι μάνα είτε γιαγιά, είτε είναι σύζυγος ή ερωμένη, είτε κόρη ή εγγονή.

Αέναος ο αγώνας αυτός που αιώνες τώρα δίνεται μες στης ζωής το γήπεδο. Ποιος είναι ο νικητής και ποιος ο ηττημένος, καμία σημασία. Γιατί είναι ο αγώνας που μετράει! Ένα είναι σίγουρο. Μπορεί ο αγώνας να είναι γένους αρσενικού, μα η ζωή είναι πάντα γυναίκα.