Ένα βιβλίο που μεγαλώνει όσο μεγαλώνει η κοιλιά της εγκύου

του Θεοδόση Λάζαρη

Είναι ένα βιβλίο αποκλειστικά για εγκύους… Σχεδιάστηκε για να συντροφεύσει τις μέλλουσες μητέρες κατά τη διάρκεια των 9 μηνών κύησης και βραβεύτηκε για το εξαιρετικό του design.

Οι εννέα μήνες της εγκυμοσύνης είναι μία από τις πιο ευτυχισμένες στιγμές στη ζωή μίας γυναίκας καθώς ετοιμάζεται να χαρίσει ζωή σε ένα πλάσμα που αναπτύσσεται και μεγαλώνει μέσα στην κοιλιά της. Ενδεχομένως να είναι και μία κουραστική περίοδος καθώς πολλές φορές συνοδεύεται από περιορισμούς και διαρκείς ελέγχους, ωστόσο, το πρώτο κλάμα που ακούγεται στο χειρουργείο των νοσοκομείων είναι τόσο δυνατό που όπως παραδέχονται οι ίδιες διώχνει μακριά κάθε πρότερη ταλαιπωρία.

Στο διάστημα των εννέα μηνών κύησης, πολλές γυναίκες, έχοντας περισσότερο χρόνο με τον εαυτό τους, εντάσσουν στην καθημερινότητά τους μία εφηβική συνήθεια, εκείνη της συγγραφής ενός ημερολογίου. Φορτισμένες συναισθηματικά και με μία ψυχολογία γεμάτη σκαμπανεβάσματα, το ημερολόγιο είναι μία διέξοδος μέσω της οποίας εξωτερικεύουν όλα όσα νιώθουν. Περιγράφοντας τα βιώματά τους, καταγράφοντας λεπτομέρειες αυτής της τόσο σημαντικής περιόδου και «μιλώντας» για τα συναισθήματά τους, προσπαθούν να διατηρήσουν ζωντανές τις μνήμες αυτών των μηνών.

Ένα βιβλίο που μεγαλώνει όσο μεγαλώνει η κοιλιά της εγκύου

 

Στο πλευρό λοιπόν των μελλουσών μητέρων και λαμβάνοντας υπόψη και όλα τα παραπάνω, η ιαπωνική εταιρεία ιατρικών υπηρεσιών Kishokai Medical Corp συνεργάστηκε με τα μυαλά της διαφημιστικής εταιρείας Dentsu Nagoya και δημιούργησαν το «Βιβλίο της Μητέρας» (Mother Book).Το «Mother Book» είναι ένα ημερολόγιο για κάθε ενδιαφέρουσα το οποίο διαφοροποιείται αισθητά από τα αντίστοιχα ημερολόγια ή σχετικά βιβλία για εγκύους, καθώς σελίδα με τη σελίδα αλλάζει μορφή σε πλήρη αντιστοιχία με τις αλλαγές που υφίσταται το σώμα και συγκεκριμένα η κοιλία μίας εγκύου.

Ένα βιβλίο που μεγαλώνει όσο μεγαλώνει η κοιλιά της εγκύου

Σε μινιμαλιστικό ύφος, με το λευκό και το μαύρο να είναι τα πρωταγωνιστικά χρώματα και τα λιγοστά λόγια να αποτελούν σημεία υπενθύμισης βασικών στοιχείων για κάθε έγκυο, το Mother Book, περιγράφει με τον καλύτερο, πιο παραστατικό και πιο διαδραστικό τρόπο την ανάπτυξη του εμβρύου και κατΆ επέκταση και το φούσκωμα της κοιλιάς.

Ένα βιβλίο που μεγαλώνει όσο μεγαλώνει η κοιλιά της εγκύου

Το βιβλίο ξεκινάει από τη στιγμή της σύλληψης μέχρι τη στιγμή της γέννας, καλύπτοντας και τις 40 εβδομάδες που διαρκεί η εγκυμοσύνη.  Στις λευκές σελίδες του, οι δημιουργοί του ημερολογίου, καλούν τις γυναίκες να καταγράφουν τις σκέψεις τους, τα συναισθήματά τους και τις παρατηρήσεις προκειμένου να το κρατήσουν ως έναν πολύτιμο θησαυρό και να τον χαρίσουν μελλοντικά στο μωρό τους.

Ένα βιβλίο που μεγαλώνει όσο μεγαλώνει η κοιλιά της εγκύου

Το «Mother Book» χάρη στο εξαιρετικό του design κατάφερε να αποσπάσει το μεγαλύτερο βραβείο στο πρώτο Cannes Lions Health festival που πραγματοποιήθηκε το καλοκαίρι που μας πέρασε.

Ένα βιβλίο που μεγαλώνει όσο μεγαλώνει η κοιλιά της εγκύου

Μία εξαιρετικά πρωτότυπη ιδέα, που είμαι βέβαιος ότι θα ενθουσιάσει τις περισσότερες μητέρες ενώ, στις τυχερές που το κρατούν στα χέρια τους, θα κρατήσει εξαιρετική συντροφιά αυτούς τους εννέα μήνες που ξέρουμε καλά ότι τα πράγματα δεν είναι όλες τις στιγμές ρόδινα και ονειρικά.

Ένα βιβλίο που μεγαλώνει όσο μεγαλώνει η κοιλιά της εγκύου

Δείτε το βίντεο και πείτε μας: Πώς σας φαίνεται το διαδραστικό βιβλίο;

Πηγή: http://www.pathfinder.gr/stories/4060208/%CE%B5%CE%BD%CE%B1-%CE%B2%CE%B9%CE%B2%CE%BB%CE%B9%CE%BF-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%BC%CE%B5%CE%B3%CE%B1%CE%BB%CF%89%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CE%BF%CF%83%CE%BF-%CE%BC%CE%B5%CE%B3%CE%B1%CE%BB%CF%89%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CE%B7-%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BB%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B5%CE%B3%CE%BA%CF%85%CE%BF%CF%85/