We’re Golden

Με τη χθεσινή ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων για τις Χρυσές Σφαίρες, έχουμε μια πρώτη αίσθηση του ποιες θα είναι οι ταινίες που θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον μας κατά το επόμενο διάστημα και μέχρι την τελετή των Όσκαρ στις 28 Φεβρουαρίου του 2016.

Carol, The Revenant, Steve Jobs και The Big Short συγκέντρωσαν τις περισσότερες υποψηφιότητες, το Bridge of Spies του Steven Spielberg βρέθηκε εκτός από όλες τις σημαντικές κατηγορίες, ενώ το άνισο Mad Max: Fury Road κατάφερε να αποσπάσει υποψηφιότητα για βραβείο καλύτερης δραματικής ταινίας αλλά και σκηνοθεσίας!

Από ερμηνείες, εκτός από την Cate Blanchett που θεωρείται φαβορί για το ρόλο της “Carol”, διαβάσαμε πολύ καλές κριτικές για τη Saoirse Ronan στο Brooklyn και τη Brie Larson στο Room, ενώ είναι σίγουρα μια μεγάλη χρονιά για την 27χρονη Alicia Vikander, η οποία συγκεντρώνει δύο υποψηφιότητες για Χρυσή Σφαίρα, μία για το The Danish Girl και άλλη μια για το ρόλο της στοEx Machina.

Στους άντρες ξεχωρίζουν οι Leonardo DiCaprio -λέτε να είναι αυτή (επιτέλους) η χρονιά του;- και Eddie Redmayne, όπως και ο Michael Fassbender. Στην κατηγορία Β’ ανδρικού ρόλου παίζει πολύ δυνατά ο Idris Elba, η ερμηνεία του οποίου στο Beasts of No Nation ήταν ανατριχιαστική (είναι πάντως υποψήφιος και για δεύτερη Χρυσή Σφαίρα για το τηλεοπτικό Luther). Στην κατηγορία animated film αναμένεται να κονταροχτυπηθούν δύο αριστουργηματικές, διαφορετικές μεταξύ τους ταινίες, το Inside Out και το Anomalisa. Όλες τις υποψηφιότητες μπορείτε να τις βρείτε συγκεντρωμένες εδώ.