Ο θρύλος του ροκ Joe Lynn Turner «ανοίγει» το τριήμερο φεστιβάλ Ροκ στα Ιωάννινα

Ιστορικά κλασικά τραγούδια, που έχουν συνεγείρει γενιές και γενιές σε ολόκληρο τον κόσμο, θα ερμηνεύσει, την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου, μέσα στο σπήλαιο Περάματος των Ιωαννίνων, ο ζωντανός θρύλος της Rock μουσικής, Joe Lynn Turner, πλαισιωμένος από τον Γιώργο Γάκη και τους Troublemakers.

Η αισθητική υποβλητικότητα του χώρου προσφέρει τα εχέγγυα για μία μοναδική στα χρονικά οπτικοακουστική εμπειρία.

Το μουσικό πρόγραμμα θα αρχίσει στις 19:30 και θα έχει διάρκεια 40 λεπτά της ώρας.

Λόγω της περιορισμένης χωρητικότητας και των ιδιαίτερων συνθηκών του σπηλαίου (κλιματολογικών κ.α.), η εκδήλωση δεν θα είναι ανοιχτή για το κοινό. Θα βιντεοσκοπηθεί όμως και, σύντομα, το υλικό θα είναι διαθέσιμο για τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας.

Η συναυλία, όπως και οι υπόλοιπες εκδηλώσεις που θα γίνουν το τριήμερο 11,12 και 13 Σεπτεμβρίου, εντάσσονται στο πλαίσιο του 5ου Ioannina Rock city festival και της διεκδίκησης εκ μέρους της πόλης του τίτλου της πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2021.

Τα τέσσερα προηγούμενα χρόνια, το Rock fest έχει φιλοξενήσει στα Ιωάννινα εκτός από τον πασίγνωστο τραγουδιστή των Rainbow και Deep Purple και άλλους επιφανείς καλεσμένους, όπως οι Kip Wingerr και Barry Barnes.

Φέτος, το φεστιβάλ θα διεξαχθεί σε διαφορετικά μέρη.

Το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου, θα εμφανιστούν, σε δύο ξεχωριστές σκηνές, στον πολιτιστικό πολυχώρο «Δημήτριος Χατζής», δίπλα στη λίμνη, 11 τοπικά συγκροτήματα. Στην 1η σκηνή, θα επιχειρηθεί η αναβίωση της Rock εποχής των 90’s στα Γιάννενα και, στη 2η σκηνή, θα ακουστούν εκπληκτικές γυναικείες φωνές της πόλης.

Παράλληλα, στο χώρο θα λειτουργούν εκθέσεις φωτογραφίας και ζωγραφικής, καθώς και μουσικό εργαστήρι, ενώ θα γίνονται και προβολές video project.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Την επομένη, Κυριακή 13 του μηνός, το επίκεντρο των εκδηλώσεων θα μετατοπιστεί στο νησάκι των Ιωαννίνων.

Το απόγευμα, μετά την ολοκλήρωση του αγώνα «Τρέχω και περπατώ στους δρόμους του νησιού», στις πλατείες και στα στενά, ο κόσμος θα έχει τη δυνατότητα να ακούσει street μουσικούς, αλλά και το γνωστό καλλιτέχνη Δημήτρη Υφαντή.

Σε παράλληλο χρόνο, ο φωτογράφος Αιμίλιος Νέος θα εκθέτει φωτογραφίες του (ορισμένες για πρώτη φορά) με θέμα τις ομορφιές της ευρύτερης περιοχής της λίμνης Παμβώτιδας.

Τα καραβάκια θα πραγματοποιούν δρομολόγια προς και από το νησί έως την ολοκλήρωση των εκδηλώσεων.

Ο αντίκτυπος, τόσο του «cave metal», όσο και των υπολοίπων εκδηλώσεων του 5ου Ioannina Rock city festival, που διοργανώνονται από τον Οργανισμό Σπηλαίου Περάματος και το Πνευματικό Κέντρο του δήμου Ιωαννιτών, αναμένεται να ενισχύσει αισθητά την πολιτισμική και τουριστική ταυτότητα της πόλης και να συμβάλλει στην αύξηση των επισκεπτών από πολλές περιοχές της χώρας αλλά και το εξωτερικό.