Απεβίωσε ο Έρολ Μπράουν, τραγουδιστής του «You Sexy Thing»

Μια από τις πιο χαρακτηριστικές φωνές της δεκαετίας του 1970, o βρετανός τραγουδιστής Έρολ Μπράουν, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 71 ετών.

Ο Errol Brown, ένας εκ των ιδρυτών του Βρετανικού συγκροτήματος της σόουλ μουσικής Hot Chocolate, άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 71, έχοντας χάσει τη μάχη με τον καρκίνο στο πάγκρεας.

Το συγκρότημα που μεσουράνησε κυρίως τις δεκαετίες του 1970′ και του 1980′ είναι γνωστό για τις επιτυχίες του “You Sexy Thing” και “It Started With A Kiss”.

Η καριέρα του ξεκίνησε το 1969, όταν ο ίδιος με μερικούς φίλους έστειλαν τη δική τους ρέγγε εκδοχή του “Give Peace a Chance” στον John Lennon, ο οποίος μια εβδομάδα μετά αφού το ενέκρινε, τους φώναξε να υπογράψουν στην Apple.

Το συγκρότημα κυκλοφόρησε το πρώτο του single “Love is Life” το 1970 και το τραγούδι απογειώθηκε. Ήταν στην έκτη θέση στα charts.

Ο διάσημος τραγουδιστής πέθανε στο σπίτι του στις Μπαχάμες έχοντας κοντά του την οικογένεια και τους αγαπημένους του φίλους.

Το 1983 η Βασίλισσα Ελισάβετ τίμησε τον Errol Brown για τις υπηρεσίες του στην μουσική χρίζοντας τον ιππότη και μέλος του Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας.