Στο επίκεντρο της συνάντησης Μίλερ - Τσίπρα η συμφωνία για τον αγωγό

Στην Αθήνα βρίσκεται σήμερα, Τρίτη, ο Επικεφαλής της Gazprom, Αλεξέι Μίλερ, ο οποίος θα συναντήσει τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα (16:00), ενώ προηγουμένως θα έχει συνάντηση με τον Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Λαφαζάνη (14:00).

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, κατά τις επαφές αυτές «θα συζητηθούν επίκαιρα ζητήματα ενεργειακού ενδιαφέροντος», στο επίκεντρο των οποίων βρίσκεται η συμφωνία για τη διέλευση του αγωγού Turkish Stream από την Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Μαξίμου, η επίσκεψη του Αλεξέι Μίλερ είχε συμφωνηθεί ήδη από την επίσκεψη της ελληνικής αντιπροσωπείας, υπό τον Πρωθυπουργό, στη Μόσχα, ενώ δημοσιογραφικές πηγές αναφέρουν ότι η επίσκεψη του κ. Μίλερ πραγματοποιείται προκειμένου να υπογραφεί το μνημόνιο κατανόησης για την κατασκευή του ελληνικού αγωγού.

Στο κείμενο, που είναι υπό διαπραγμάτευση, θα γίνεται αναφορά στην «περιβόητη» προκαταβολή από τα κέρδη για την οποία είχε μιλήσει ο Ρώσος Πρόεδρος Πούτιν όταν συναντήθηκε με τον τον Έλληνα Πρωθυπουργό στη Μόσχα, συνολικού ποσού  5 δις δολάρια. Ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν οι λεπτομέρειες της συμφωνίας, όπως το ποιες εταιρείες θα αναλάβουν την κατασκευή του αγωγού στο ελληνικό έδαφος.