Κοτζιάς σε Κέρι: Κανένας τρομοκράτης δεν θα αφεθεί ελεύθερος

Κανένας τρομοκράτης δεν θα αφεθεί ελεύθερος, διαβεβαίωσε τον αμερικανό ομόλογό του Τζον Κέρι ο Υπ. Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, σε συνάντηση που είχαν στην Ουάσινγτον.

«Νομίζω ότι μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι ο νέος νόμος για τους φυλακισμένους δεν θα αφήσει ελεύθερο κανένα τρομοκράτη, Θα είναι μόνο μια αλλαγή του τρόπου κράτησης και κανένας δεν θα ελευθερωθεί», δήλωσε ο κ. Κοτζιάς μετά το πέρας της συνάντησης με τον κ, Κέρι.

Εξήγησε επίσης τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης με αφορμή το νομοσχέδιο για τις φυλακές και την αντίδραση των ΗΠΑ για το ενδεχόμενο αποφυλάκισης του Σάββα Ξηρού: «Είναι μια στάση που προσδιορίζεται και καθορίζεται από το γεγονός ότι – όπως εξήγησα στον κ. υπουργό – υπάρχουν 11 αποφάσεις του ευρωπαϊκού δικαστηρίου ανθρωπίνων δικαιωμάτων γύρω από τα θέματα των συνθηκών στις φυλακές. Επίσης εξήγησα ότι ουδείς από τους καταδικασθέντες που θα εμπίπτουν στις διατάξεις του καινούριου νόμου δεν πρόκειται να αφεθεί ελεύθερος, αλλά πρόκειται να είναι κρατούμενος υπό άλλες συνθήκες , δηλαδή στο σπίτι του με τις συνθήκες που προβλέπει ο νόμος».

«Είναι γνωστή η σημασία που δίνει η κυβέρνηση των ΗΠΑ στα ζητήματα της τρομοκρατίας» σημείωσε ο κ. Κοτζιάς, ο οποίος προσκάλεσε τον κ. Κέρι να έρθει στην Ελλάδα.