FT: "Αν η Κυβέρνηση αποτύχει, τότε στην Ελλάδα θα κυβερνήσει η Χρυσή Αυγή"

Σε άρθρο γνώμης που φιλοξενούν οι Financial Times, με τον τίτλο “Η ώρα των αποφάσεων”, οι συντάκτες του αναφέρουν πως “αν η Κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα αποτύχει, τότε στην Ελλάδα θα κυβερνήσει η Χρυσή Αυγή“.

Το άρθρο εστιάζει στο πώς η ελληνική Κυβέρνηση, στο παρά πέντε της ολοκλήρωσης των διαπραγματεύσεων, δεν έχει ακόμα δεσμευτεί σε όσα ζητούν οι εταίροι, τονίζοντας παράλληλα πως “μικρή σημασία έχει το γεγονός ότι οι Ευρωπαίοι αρνούνται τους ισχυρισμούς περί εσφαλμένων χειρισμών της κρίσης κι αυτό που πραγματικά μετρά είναι ότι μέρα με τη μέρα, η Ελλάδα οδηγείται πιο κοντά στη χρεοκοπία.

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν θέλει να είναι αυτός που θα οδηγήσει την Ελλάδα στα βράχια εάν η κυβέρνηση δεν καταφέρει να πληρώσει μισθούς και συντάξεις. Τότε μόνη ενισχυμένη θα είναι η Χρυσή Αυγή, που έρχεται τρίτη στις δημοσκοπήσεις“, προσθέτουν οι αρθρογράφοι.

Όπως προειδοποιούν οι Financial Times, “οι επόμενες τρεις εβδομάδες θα είναι κρίσιμες για την Ελλάδα, καθώς η κυβέρνηση πρέπει να καταβάλλει μισθούς και συντάξεις, αλλά και τις πληρωμές των δόσεων προς το ΔΝΤ. Μια μεταβατική συμφωνία είναι πιθανή κατά το επόμενο Eurogroup της 11ης Μαΐου, εάν η Ελλάδα υιοθετήσει τα λιγότερο σκληρά μέτρα από εκείνα που απαιτούν οι δανειστές. Εκείνοι ως αντάλλαγμα θα παράσχουν μέρος της δόσης των 7,2 δισ. ευρώ προς την Αθήνα, προκειμένου να ανασάνει η ελληνική οικονομία.

Η στιγμή της αλήθειας πλησιάζει, καθώς θα κληθεί να αποφασίσει εάν-και με ποιους όρους- θα διεκδικήσει νέο, τρίτο πακέτο διάσωσης. Η πρόσθετη οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα-για την οποία θα απαιτηθούν δεσμεύσεις για δημοσιονομική πειθαρχία και οικονομικές μεταρρυθμίσεις-θα κρατήσει τη χώρα εντός ευρώ, αλλά δεν συμβαδίζει ως φόρμουλα με τις προεκλογικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Η αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης στις αξιώσεις των δανειστών είναι πολύ ισχυρή, γεγονός που επιβεβαιώνει πως δεν είναι εφικτή η επίτευξη συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και Ευρωπαίων έως το Eurogroup της 24ης Απριλίου“.

Παράλληλα σημειώνουν πως “χωρίς συμβιβασμό όμως, μέχρι τον επόμενο μήνα τα ταμειακά διαθέσιμα της Ελλάδας θα έχουν εξαντληθεί, γεγονός που θα καταστήσει ανήμπορη την κυβέρνηση να πληρώσει μισθούς και συντάξεις. Σύμφωνα με αυτό το σενάριο, η Ελλάδα θα αναγκαστεί να αποχωρήσει από το ευρώ, θα οδηγηθεί σε οικονομική μιζέρια, ενώ το δηλητηριώδες πολιτικό σκηνικό που θα προκύψει, θα απειλήσει την ίδια τη δημοκρατία της χώρας

Και συνεχίζει το άρθρο αναφέροντας, ότι: “Όταν δεν παραδίδουν διαλέξεις στις ευρωπαϊκές χώρες σχετικά με το πόσο λάθος έχουν χειριστεί την κρίση με το ευρώ, τότε οι αριστεροί της κυβέρνησης, αυτοπαρουσιάζονται ως σωτήρες του προλεταριάτου και των πάτριων εδαφών“.

Αναφερόμενοι στη διαμαρτυρία των μεταλλωρύχων στην Αθήνα, σημειώνουν ότι “αποδεικνύει,  πως οι Έλληνες πολίτες μπορούν να στραφούν απέναντι στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, εάν αισθανθούν ότι δεν κυβερνά σωστά τη χώρα τους.

Ο Αλέξης Τσίπρας θέλει τη στήριξη της κοινής γνώμης καθώς τις επόμενες εβδομάδες θα βρεθεί αντιμέτωπος με επιλογές και αποφάσεις που θα καθορίσουν όχι μόνο την πολιτική του καριέρα, αλλά και τη μοίρα της Ελλάδας για τα επόμενα χρόνια.

Η διαμαρτυρία υποδηλώνει πως εάν οι Έλληνες αισθανθούν ότι κακομεταχειρίζονται ή κακοδιοικούνται, θα στραφούν εναντίον των πολιτικών του ΣΥΡΙΖΑ, όπως το έκαναν με τα παραδοσιακά κόμματα της δεξιάς και της αριστεράς, των οποίων η κακοδιοίκηση έσπρωξε την Ελλάδα στην άβυσσο“.

Στο τέλος του κειμένου, γίνεται αναφορά στο Ζάλογγο και στον θρύλο του χορό: «Όλος ο κόσμος παρακολουθεί να δει αν ο κ. Τσίπρας και οι συνάδελφοί του στον ΣΥΡΙΖΑ σχεδιάζουν να αναπαραστήσουν τον Χορό του Ζαλόγγου».

image