Η κυβέρνηση δεν κάνει διαπραγμάτευση αλλά ετοιμάζεται να μεταβιβάσει τις ευθύνες στους Ευρωπαίους

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση την οποία και κατηγόρησε ότι δεν έχει σχέδιο αλλά αντιθέτως προσπαθεί να μεταβιβάσει τις ευθύνες στους Ευρωπαίους άσκησε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος. Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9.84  εκτίμησε ότι η κυβέρνηση δεν κάνει διαπραγμάτευση αλλά “μια προληπτική προσπάθεια μετακίνησης της ευθύνης στους Ευρωπαίους για ότι συμβεί” και πρόσθεσε ότι “η κυβέρνηση διαμορφώνει σκηνικό ώστε εάν δημιουργηθεί πρόβλημα να ρίξει την ευθύνη στους Ευρωπαίους ότι είναι αδιάλλακτοι ή να δημιουργηθεί σκηνικό προς τον ελληνικό λαό”.

Κληθείς να σχολιάσει τα όσα αναφέρουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης για το αν η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ ή αν θα καταλήξει σαν την Ζιμπάμπουε (σ.σ. η οποία ήταν μία από τις χώρες που δεν πλήρωσε το χρέος της προς το ΔΝΤ) ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι «όλη αυτή η συζήτηση μας κάνει τεράστιο κακό γιατί φυσικά κανείς δεν έρχεται να επενδύσει και γινόμαστε εξαρτημένοι από τα δάνεια των εταίρων μας».

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προέβλεψε ότι τον Ιούνιο θα έχουμε νέο Μνημόνιο με αδιευκρίνιστο χρονικό ορίζοντα ενώ σε ό,τι αφορά την αύξηση των μεταναστευτικών ροών στην Ελλάδα ο κ. Βενιζέλος παρατήρησε ότι το μόνο που έχει αλλάξει και την δικαιολογεί είναι «η αλλαγή της κυβέρνησης και τα λάθος μηνύματά της ότι είναι έτοιμη να διοχετεύσει μεταναστευτικούς ή προσφυγικούς πληθυσμούς σε ευρωπαϊκές χώρες. Ορισμένοι Ευρωπαίοι, μάλιστα, το αντιλαμβάνονται ως μέρος της διαπραγματευτικής τακτικής της κυβέρνησης».