Καμμένος: Δεν θα υπογράψουμε νέο Μνημόνιο και δεν θα πάρουμε νέα μέτρα

Ξεκάθαρος και απόλυτος ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να πάρει νέα μέτρα, αλλά ούτε και θα υπογράψει νέο Μνημόνιο εμφανίστηκε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος. Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Καμμένος τόνισε ότι  “δεν πρόκειται η κυβέρνηση να συνεχίσει την πολιτική της ύφεσης και της εξαθλίωσης των Ελλήνων” και πρόσθεσε ότι “δεν υποχρεώνεται αυτή η κυβέρνηση. Έχει πάρει λαϊκή εντολή. Σας το ξεκαθαρίζω αυτό. Δεν υπάρχει περίπτωση να κάνουμε πίσω. Και δεν υπάρχει περίπτωση κιόλας να ακολουθήσουμε τις απειλές τις οποίες δεχόμαστε από μέσα και τα οποία είναι και έγκυρα”.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι το μέλλον των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές κρίνεται από το πόρισμα που θα βγει από την Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου του Χρέους και τόνισε ότι «η επιτροπή είναι αυτή που θα αποφασίσει τι θα γίνει. Περιμένουμε το πόρισμα της που θα είναι έτοιμο σε ένα μήνα για να αποφασίσουμε». Όπως εξήγησε ο κ. Καμμένος, κρίνει ότι το χρέος είναι απεχθές και επονείδιστο και τα στοιχεία του ελλείμματος διογκώθηκαν εσκεμμένα, τότε τα δεδομένα με τη διαπραγμάτευση αλλάζουν.

Για τις πιέσεις που δέχεται η ελληνική πλευρά τόσο από την αντιπολίτευση όσο και από το εξωτερικό ο κ. Καμμένος υπογράμμισε ότι «αυτή η πολιτική της πίεσης προκειμένου οι Έλληνες και η ελληνική κυβέρνηση να ακολουθήσουν μία διαφορετική πορεία από αυτή την οποία έχουν πάρει εντολή από τον ελληνικό λαό και να πάμε στην πολιτική του κ. Σαμαρά και του κ. Βενιζέλου δεν υπάρχει περίπτωση να ακολουθηθεί».